anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jakie jest postępowanie w przypadku oszustwa na allegro lokalnie ?

RecenzjeOnline
#8 Zapaleniec#

Jakie postępowanie w przypadku oszustwa na allegro lokalnie?

Sytuacja jest taka iż zakupiłem telefon używany, rzekomo bez wad 100% sprawny[opis], okazał się nie zgodny z opisem, zdjęcia w aukcji robione w nocy żeby zakryć wade. Po odebraniu okazało się wyświetlacza jest nadłamany od boku(dlatego zdjęcia robione nocą, że wyświetlacz cały) i brakuje kabla usb, szkła ochronnego oraz etui podane w opisie. Sprzedający tłumaczy się w jakiś pokrętny sposób, że kabel i etui były brzydkie więc wstyd było mu je wysłać, dlatego nie ma ....co do telefonu twierdzi że to telefon koleżanki on go tylko sprzedaje, że pieniądze nie poszły do niego i że szkoda go nie obchodzi.. bo w skrócie to lokalne ogłoszenie. Suma pieniędzy nie jest duża bo 315zł, tyle będzie mnie pewnie kosztowała wiedza iż nie kupujemy na allegro lokalnie.

Jakie postępowanie można wykonać w takiej sytuacji oraz czy samo allegro zablokuje mu konto po dostarczeniu dowodów ?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@RecenzjeOnline Cześć. 🙂 Jeśli telefon jest niezgodny z opisem, to masz prawo złożyć reklamację. Możesz też rozpocząć dyskusję (https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE) i dzięki temu pracownik Allegro będzie miał wgląd do Waszej korespondencji i będzie mógł zabrać w niej głos, żeby pomóc Wam rozwiązać tę sprawę. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Zglaszasz niezgodnosc towaru z umowa w dyskusji czyli reklamacje i zadasz naprawy lub oddania kasy a po 14dniach jak sie nie dogadasz oznaczasz jako nierozwiazana i skladasz wniosek o ap ci allegro kase odda a jemu doliczy do rachunku 

oznacz moderatorów

napoleon1970
#9 Pomysłodawca#

warto dodac ze allegro najpierw bedzie patrzec na to czy nie masz zaleglosci wzgledem allegro oraz czy twoje dane sa aktualne -..bo jesli nie to ci podzekuja......taki numer po to zeby czasem nie zaplcic..................

oznacz moderatorów