Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chodzi mnie o dyskusje gdzie sprzedawca pomimo tego co było napisano w ofercie mógł wprowadzić mnie w kłamstwo za pomocą Wiadomości. O ile nie mam prawa do odstąpienia od umowy i nie udało mi się dogadać ze sprzedawcą, czy mogę czekać pomocy ze strony Allegro?
@Client:46169756 Na AL nie musisz zapłacić i nic nie będzie.
Chodzi wam o to żeby w ogóle nie kupować na AL?
@Client:46169756 zaplaciłeś? jezeli tak to w jaki sposób?
Płatność za pomocą allegro kup teraz
@Client:46169756 Dyskusje jak rozumiem już otworzyłeś? https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=d8143baa-4f1d-48b1-9dc1-e76e40a5fc38
Jest to tylko hipotetyczna sytuacja 🙂 Planuję kupić laptop któremu już więcej pół roku
@Client:46169756 TO NIE KUPUJ NA ALLEGRO LOKALNIE. Tam aż roi się od wałków ( poczytaj tutaj). Kup na normalnym Allegro do Firmy - będziesz miał większe prawa jako konsument, będzie Cię lepiej chronił Program Ochrony Kupujących. Warto zapłacić trochę drożej ale spać spokojniej.
Właśnie znalazłem tą ofertę na allegro normalnie ale przy kliknięciu na nią przeadresowało mnie na allegro lokalnie. Są przycisk kup teraz ale chyba on mało czego gwarantuje?
@Client:46169756 Niektóre oferty z allegro Lokalnie są widoczne na normalnym allegro. Możesz spytać Sprzedającego czy wystawi na normalnym Allegro...
@pinsplash Obecnie wszystkie są widoczne, łącznie z ogłoszeniami.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Tak, możesz. Poproś o pomoc Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=d8143baa-4f1d-48b1-9dc1-e76e40a5fc38&subjectId=4c2c4428-a...
czy: czekać pomocy znaczy oczekiwać pomocy? aha i chodzi mi a nie chodzi mnie 🙂
Tak Watson) dziękuję
@Client:46169756 Przede wszystkim wiążące są informacje oraz warunki zawarte w ofercie. Zrezygnować z zakupu możesz tylko w przypadku zakupów u przedsiębiorcy. Jeśli jednak kupujesz przedmiot od osoby prywatnej (nieprowadzącej działalności) lub zakup ma związek z prowadzoną przez Ciebie działalnością, wówczas ewentualne przyjęcie Twojej rezygnacji zależy wyłącznie od decyzji sprzedającego i to z nim najlepiej ustalić warunki odesłania przedmiotu i zwrotu środków.
Jeżeli na Allegro Lokalnie kupisz przedmiot przez opcję kup teraz lub w licytacji i go nie otrzymasz lub będzie on niezgodny z opisem, możesz ubiegać się o rekompensatę w ramach Programu Ochrony Kupujących.