anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jeśli byłem wprowadzony w błąd (kłamstwo) na Allegro Lokalnie...

Client:46169756
#8 Zapaleniec

Chodzi mnie o dyskusje gdzie sprzedawca pomimo tego co było napisano w ofercie mógł wprowadzić mnie w kłamstwo za pomocą Wiadomości. O ile nie mam prawa do odstąpienia od umowy i nie udało mi się dogadać ze sprzedawcą, czy mogę czekać pomocy ze strony Allegro?

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:46169756 Na AL nie musisz zapłacić i nic nie będzie.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

Chodzi wam o to żeby w ogóle nie kupować na AL?

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:46169756 zaplaciłeś? jezeli tak to w jaki sposób?

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

Płatność za pomocą allegro kup teraz

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

Jest to tylko hipotetyczna sytuacja 🙂 Planuję kupić laptop któremu już więcej pół roku

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:46169756  TO NIE KUPUJ NA ALLEGRO LOKALNIE. Tam aż roi się od wałków ( poczytaj tutaj). Kup na normalnym Allegro do Firmy - będziesz miał większe prawa jako konsument, będzie Cię lepiej chronił Program Ochrony Kupujących. Warto zapłacić trochę drożej ale spać spokojniej.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

Właśnie znalazłem tą ofertę na allegro normalnie ale przy kliknięciu na nią przeadresowało mnie na allegro lokalnie. Są przycisk kup teraz ale chyba on mało czego gwarantuje?

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:46169756 Niektóre oferty z allegro Lokalnie są widoczne na normalnym allegro. Możesz spytać Sprzedającego czy wystawi na normalnym Allegro...

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@pinsplash Obecnie wszystkie są widoczne, łącznie z ogłoszeniami.

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów

były forumowicz
Nie dotyczy

czy: czekać pomocy znaczy oczekiwać pomocy? aha i chodzi mi a nie chodzi mnie 🙂

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

Tak Watson) dziękuję

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:46169756 Przede wszystkim wiążące są informacje oraz warunki zawarte w ofercie. Zrezygnować z zakupu możesz tylko w przypadku zakupów u przedsiębiorcy. Jeśli jednak kupujesz przedmiot od osoby prywatnej (nieprowadzącej działalności) lub zakup ma związek z prowadzoną przez Ciebie działalnością, wówczas ewentualne przyjęcie Twojej rezygnacji zależy wyłącznie od decyzji sprzedającego i to z nim najlepiej ustalić warunki odesłania przedmiotu i zwrotu środków.

Jeżeli na Allegro Lokalnie kupisz przedmiot przez opcję kup teraz lub w licytacji i go nie otrzymasz lub będzie on niezgodny z opisem, możesz ubiegać się o rekompensatę w ramach Programu Ochrony Kupujących.

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów