anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Koszty wysyłki po wygranych licytacjach Allegro Lokalnie

januszfrack
#7 Wielbiciel

PROSZĘ PAŃSTWA

W XXI WIELKU ALLEGROLOKALNIE NIE RADZI SOBIE Z LICYTACJĄ I PISZE ŻE W KONTAKCIE BEZPOŚREDNIM SPRZEDAJĄCY ZWRÓCI NADPŁATĘ ZA DODATKOWE KOSZTY WYSYŁKI, KIEDY **piiip** SOBIE PORADZIŁ I ROBI TO OD WIEKÓW.

Cieszę się, że wygrał Pan licytację na Allegro Lokalnie! Rozumiem, że chce Pan otrzymać produkty w jednej paczce. Niestety nie mogę połączyć tych zakupów dla Pana. W tej sytuacji proszę, aby skontaktował się Pan bezpośrednio ze sprzedającym przez czat. Jeśli sprzedawca wyśle wszystko razem, może zwrócić Panu nadpłatę za dodatkowe koszty wysyłki.

W przypadku licytacji, każdy przedmiot jest traktowany osobno, co może prowadzić do wyższych kosztów przesyłki, jeśli Kupujący licytuje wiele przedmiotów u jednego sprzedawcy. Dlatego opcja KUP TERAZ jest reklamowana jako korzystniejsza dla tych, którzy chcą zaoszczędzić na kosztach dostawy.

POZDRAWIAM

Janusz [edycja]

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Taaa od początku sie z tym męczymy. Generalnie w zwroty kosztów wysyłki to nie widziałam jeszcze by ktoś się bawił. Szczególnie, że tam nie ma częściowych zwrotów, więc konsultant głupoty pisze. No chyba że przy ostatnich zmianach to poprawili, nie zwracałam od zmian, więc jak coś to sorki za wprowadzenie w błąd. Zwykle kończy się na tym, że klient płaci za jedno zamówienie z wysyłką dla tańszej etykiety, a resztę na konto/blikiem na telefon. Czasem też po prostu wystawia się jedną zbiorczą ofertę KUP TERAZ z numerami wylicytownych ofet i za wylicytowaną kwotę... 

Generalnie to podejście Allegro jest dość zabawne. Tu kasa im ucieka z ich własnego lenistwa. A na głównym napisz w ofercie, że w razie pytań prosisz o kontakt i masz ściąganą ofertę...

Edit. Sprawdziłam. Nadal nie ma opcji częściowego zwrotu, więc konsultant wprowadził Cię w błąd.