anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kradzież pieniędzy z konta

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:41860093
#7 Wielbiciel#
  • Witam. Wczoraj ktoś włamał się na konto Facebook i podając się za znajomą wyłudził ode mnie kod blik gdzie widać że opłacił zakupy z allegro . Co robić?
oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12
Client:94672395
#2 Obserwator#

Witam. Mnie też właśnie wczoraj okradziono. Na 480 zł. Co robić? Ktoś opłacił sobie coś na allegro . Pomocy

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Ja też prawie 500 . I to kilka osób z mojego otoczenia

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

Client:41860093 Client:94672395 gdzie Wy mięliście głowy , kto podaje kod Blika ! nie pwenym osobom !! . Allego bez nakazu sądowego nie wyda danych osobowych .

oznacz moderatorów
konto zamknięte
Nie dotyczy

@Client:41860093 , @Client:94672395 najlepiej skontaktować się z bankiem i policją.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Sprawa w banku i na policji zgłoszona. Ale skoro poszło to przez allegro to tutaj powinno też się wyjaśniać

oznacz moderatorów
mwmonety
#21 Demiurg#

Włamania miały miejsce na konta na Facebooku więc allegro tu wiele może nie pomóc ,no chyba że podadzą dane tych osób co płaciły aby było łatwiej i szybciej wyłapać sprawców.

oznacz moderatorów
Client:94672395
#2 Obserwator#

No właśnie.  Czy to nie allegro powinno też odpowiadać za takie oszustwa?przecież te pieniądze były zabrane za jakis  towar na allegro 

oznacz moderatorów
mwmonety
#21 Demiurg#

Myślę że tutaj to nie jest ich wina że ktoś u nich coś kupił i zapłacił nie swoją gotówką ,winnego trzeba szukać gdzie indziej ale jeśli mają taką możliwość to powinni pomóc rozwiązać ten problem .

oznacz moderatorów
marc13
#9 Pomysłodawca#

Dlaczego miałoby Allegro odpowiadać, że ktoś inny niż zamawiający opłacił transakcję? Mi się kilka razy zdarzyło zapłacić za znajomego ze swojego konta. Jak miał to po prostu oddał mi później pieniądze. Różnie to bywa, a czasami komuś jest coś potrzebne.

No, ale wysyłać kod BLIK tylko z powodu wiadomości na FB to nie planowałem nigdy.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Client:94672395 allegro ma odpowiadać za to że komuś opłaciliście zakupy 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów
Klaudiusz1983
#12 Orędownik#

Nowa pandemia ? 🙂

oznacz moderatorów
mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Client:41860093, widzę, że korespondujesz z Allegro mailowo. Otrzymałeś informację, że sprawa jest konsultowana z działem bezpieczeństwa i ktoś wkrótce wróci do Ciebie z odpowiedzią. 

Maja
   Moderatorka