Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Z mojego konta został zakupiony przedmiot na allegro lokalnie. Dodam że go nie chcę i nie zamawiałem nic. Sprzedawca do mnie dzwoi bym "dokończył transakcję". Nęka mnie komornikiem i opłatami oraz że zgłosi to na policję. Podobno muszę kupić od niego przedmiot bo pobrało mu z konta 180 złotych. Co robić?
To był odbiór osobisty lub pobranie, czy płatność z góry?
Tak lecz tutaj jest wybrana opcja kup teraz i dostawa za pobraniem.
Nie płacisz, nie kupujesz na AL przez 5 dni.
No więc została zawarta umowa. Sprzedający może się domagać zapłaty. Jeśli to firma-sklep, wyślij pisemną rezygnację z zakupu - to będzie odstąpienie od umowy. Jeśli to prywatny sprzedawca też wyślij taką rezygnację, choć on nie musi tego uznać, ale do sądu na pewno nie pójdzie. Napisz mu, że może wystąpić o zwrot tej opłaty, pisząc tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1b69d4ac-dd8e-4631-b724-47d66829753d&subjectId=71d604cc-a... Jeśli dołączy Twoją rezygnację, prawdopodobnie opłaty zostaną anulowane.
za pobraniem
czyli nie przejmować się tym że grozi mi że muszę dokończyć płatność i że do sądu pójdzie i inne takie że obciąży mnie jakimiś kosztami za prowizję?
Żadnymi kosztami za prowizję nie może Cię obciążyć, to niezgodne z regulaminem Allegro.
@Ysiek4You ile ty masz lat?
posty jak od dziecka z przedszkola
cyt "Z mojego konta został zakupiony przedmiot na allegro lokalnie. Dodam że go nie chcę i nie zamawiałem nic."
idź poskarżyć się mamie, zamiast tutaj coś pisać
bo ja widzę 3 opcje:
- zawierasz umowy, których nie zamierzasz dotrzymać jak człowiek bez honoru
lub
- ktoś Ci się włamał na konto lub do komputera - i zamiast szybko zgłosic sprawę np: na policji płaczesz na tym forum
-lub
- ktoś chce Cię oszukać wmawiając transakcję - i zamiast szybko zgłosic sprawę np: na policji płaczesz na tym forum
a Sprzedawca może zrobić wszystko na co mu prawo pozwala - próbowac obciążyć Cię kosztami nieudanej transakcji, zmusić od odbioru i zapłaty za towar - oczywiście zgodnie z prawem
a może zamiast jęczeć użyjecie telefonu w innym celu niż pacanie na twarzoksiązce i dogadacie się bo twój Sprzedawca też płacze na tym forum
Poszkodowany jestem ja, jako sprzedający. Nie dość, że zamknięto mi aukcję to jeszcze Allegro obciążyło mi konto kwotą ponad 180 zł. O czym mowa w ogóle? Kupujący udostępnia konto komu chce albo miał włam. Proste. Jeżeli tak było to fakt, jesteśmy poszkodowani obaj przez Allegro, które zamiast zwrócić kasę i sprawy nie nakręcać, nie za bardzo garnie się do rozwiązania patowej sytuacji. Dzwonione było. Kupujący rzucił słuchawką. Dobrze że chociaż pisze....