Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wczoraj na allegro lokalnie kupiłem klucz do aktywacji gry. W ogłoszeniu było napisane, że po wpłacie, na e-mail dołączony do konta zostanie wysłany klucz razem z instrukcją aktywacji. Dzisiaj sprawdziłem skrzynkę i żadnego e-mailu nie ma. Okazało się, że sprzedawca ma zawieszone konto, nie wiem co zrobić. Czy znaczy to że nie wie że kupiłem od niego produkt?
@Client:50246781 On wie, że od niego kupiłeś i mimo zawieszenia konta powinien Ci ten klucz wysłać. Skoro tego nie zrobił, to coś jest na rzeczy. Być może oszustwo.
A czy może odczytać moje wiadomości?
Spróbuj wyslać @, jak nie wróci - znaczy dotarł, nie wiem, czy zawieszenie konta skutkuje zawieszeniem komunikacji malowej via Allegro...choć zapewne nie. Ale niczego tu nie jestem w sumie pewien.
@WREDZIA-W1 Może te automaty do wysyłania kluczy działają tylko przy działającym koncie allegro.. To by mogło tłumaczyć, czemu klucz nie dotarł. A może to i oszustwo, chorella wie 😕
@Vryko Wiesz, to wysoce prawdopodobne co mówisz.
@WREDZIA-W1 A skąd, niżej @dawal50 wytłumaczył, że lokalnie nie ma API. Przynajmniej dowiedzieliśmy się czegoś nowego 😉
Zawieszenie konta sprzedawcy zwykle oznacza, że złamał regulamin Allegro, i/lub prawo. Skoro wplaciłeś - próbuj się skontaktować ze sprzedawcą - np. telefonicznie, czy mailowo. Może uda się załatwić sprawę pozytywnie. Jeśli nie - poproś o pomoc Allegro, np. rozpoczynając dyskusję ze sprzedającym.
@Vryko Da się z poziomu konta Allegro dyskutować z Lokalsami?
@WREDZIA-W1 Hm.. Szczerze, to nie wiem... Wydawało mi się to logiczne, ale w sumie to Allegro...więc wsio jest możliwe 😕
Taka rada, kupuj tylko na głównym allegro. Lokalni nie mają automatu, bo w lokalnie nie ma api allegro. Jakby miał na stanie klucze to by automat sam wysłał klucz, a tak to w lokalnie muszą wysyłać ręcznie.
@dawal50 O, to bez sensu odpisałem wyżej Wredce. Nie wiedziałem tego.
@Vryko Nie przejmuj się 🙂 Wszyscy się uczymy Lokalnego.
@WREDZIA-W1 Ula, ale ja nie chcę! 😄
@Client:50246781 Dyskusja na Allegro Lokalnie; https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/zwrot-i-reklamacja-na-allegro-lokalnie/jak-rozpoczac-dyskusj...
Jeśli dyskusja nie pomoże, wypełnij wniosek o rekompensatę z Programu Ochrony Kupujących. W niektórych przypadkach w celu skorzystania z POK kupujący nie musi zgłaszać sprawy na policję.