anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie otrzymałam towaru

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:56994903
#7 Wielbiciel#

Zostałam oszukana na allegro lokalnie. Zapłaciłam sprzedającemu pieniądze blikiem a nie otrzymałam towaru. Nie ma jego żadnych danych kontaktowych nic zero. Nie mogę rozpocząć dyskusji ze sprzedającym przez allegro progect bo nawet nie mam w historii kupna tego przedmiotu a muszę tam zaznaczyć jakiego produktu dotyczy. Co powinnam zrobić?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
LEW433
#21 Demiurg#

Jeżeli zakup płatność odbyła się poza Allegro...to Policja a jak przez Allegro to musi być ten zakup: https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione?login=success

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

On mi przesłał link to oferty na allegro tam złożyłam zamówienie i przekierowało mnie na koniec na blikiem. Zakupu nie mam w historii właśnie i o nim też żadnych danych a jego oferta nadal widnieje, myślę że naciaga ludzi 

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

Jest też możliwość - niestety mało prawdopodobna - że zakupu dokonałaś z innego konta (niektórzy nawet nie wiedzą, że mają dwa lub więcej kont). Masz jakieś info o zakupie na mailu?

Jeśli nie to zostaje tylko zgłoszenie oszustwa na policji - niestety na odzyskanie pieniędzy raczej nie ma co liczyć 😕

Pokaż link do oferty który Ci wysłano. 

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

https://allegrolokalnie.kup-online24.pl/pay?id=CBOJ37T6FMF6CP1V55AMMB2067IWZP9U

To typowe oszustwo bo nawet nie ma już konta na messengerze gdzie wysłał mi tego linka

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Tylko Policja ale słabo to widzę. ile poszło?

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

Masz szczęście w nieszczęściu, że płaciłaś BLIK. Gdyby płatność była za pomocą logowania się do banku to podałabyś oszustom swoje loginy i hasła dosłownie na tacy. 

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

I znowu Podsiadło miesza na AG

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@Client:56994903 wali oszustwem na kilometr plus brzydko jarzy mi się z możliwością wyczyszczenia konta poprzez podesłanie linku może z trojanem wygooglać antywirusa na google np msk vir przepuścić urządzenie i pozmieniac hasła założyć 2 etapową weryfikację gdzie się da. Co do zamówienia to tylko zgłoszenie na policję bo dane gościa na lokalnie na pewno fejkowe

oznacz moderatorów