Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, mam małą zagwozdkę, niefortunnie zakupiłem airpodsy pro 2, które po głębszej analizie ze znajomymi okazały się perfidnymi podróbkami (błędy gramatyczne na pudełku, błędna data produkcji), napisałem do sprzedawcy o swoich uwagach i poprosiłem o umożliwienie zwrotu, jednakże paczka ma dotrzeć do paczkomatu dopiero jutro.
Co zrobić w takim momencie?
- zostawić tę paczkę w paczkomacie, aby wróciła do nadawcy?
- nadać ją z powrotem i opłacić?
- muszę się prosić o zwrot środków?
- jak wygląda dalsza procedura?
Pierwszy raz od 10-ciu lat muszę cokolwiek zwracać 😕
Pozdrawiam
Po pierwsze. Nieodebrany towar nadal jest twoją własnością.
Po drugie. Jeżeli towar jest niezgodny z opisem, to się go reklamuje, a nie zwraca. Sprzedawca będący przedsiębiorcą ma obowiązek odebrać reklamowany towar, natomiast prywatny sprzedawca musi po prostu zwrócić koszt odesłania w razie uznania reklamacji (tu musisz mieć jakiś rachunek potwierdzający poniesione koszty).
Po trzecie. Prawo do zwrotu przysługuje tylko przy zakupie od firmy (nie ma info w poście czy był to zakup od firmy czy prywatnego sprzedawcy).
@pecela mnie to raczej zastanawia jak on ocenił czy ten towar jest oryginalny skoro jak rozumiem pisze że paczka do paczkomatu dopiero dojdzie? Czyli towaru nie widział czyli co ze zdjęć z katalogu produktów allegro oryginalność stwierdzał?
Pierwsze co mi przyszło do głowy, to zakup od chińczyka.
@pecela albo w katalog jeden bóg wie co ktoś nawstawiał i system sobie posklejał edytował produkty
Cześć @DmNickb, jeśli masz możliwość, podaj proszę numer oferty, o której wspominasz.