Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam zakupiłem przedmiot iphone na allegro lokalnie przelałem kasę nie chcący przerwałem tranzakcj kasa poszła jak odzyskać daną kwotę
mam na aplikacji w banku ze przelew poszedł i nawet numer konta jego jest
@sikoryep napisał(a):
Mam
Co masz ? pytam się kto jest odbiorcą przelewu, zobacz na potwierdzeniu !!!
@sikoryep jakbyś płacił przez Allegro to byś miał w historii na Allegro. Najpewniej tonie była strona Allegro.
Jeżeli na tej stronie niby allegro podałeś login i hasło i nie masz 2stopniowego logowania - to zmień hasło do Allegro, bo Ci ukradną konto Allegro.
mam zabezpieczone kodem sms
I jak się logowałeś na tej stronie to też musiałeś podać ten SMS?
Nie
jedynie taki cos wyskakuje jak chce wejść
Serwer allegrolokalnie.aukcja-7557681.shop nie może teraz obsłużyć tego żądania.
@sikoryep To jest fałszywy link, nie ma nic wspólnego z Allegro. Odzyskania nie będzie
bo ogłoszenie wygasło
@sikoryep , zrozum co wszyscy próbują Ci wytłumaczyć. allegrolokalnie.aukcja-7557681.shop TO NIE JEST PRAWDZIWA STRONA ALLEGRO LOKALNIE. Zostałeś oszukany. Ktoś podesłał Ci link do fałszywej strony, KTÓRA TYLKO WYGLĄDA jak Allegro Lokalnie. NIE zrobiłeś płatności przez Allegro. Ktoś wypłacił sobie lub opłacił Twoim BLIKiem swoje zakupy. Niestety ale kasa przepadła. Zostaje Ci to tylko zgłosić na policję, ale to i tak zbyt wiele nie zmieni. Tyle razy wszędzie wałkują, w telewizji powtarzają, NIE KLIKAĆ W PODESŁANE LINKI. Przykro mi, ale niestety już nic zbytnio w tym temacie nie zrobisz.
Swoją drogą mówisz, że masz autoryzjacje SMS do logowania na koncie, nie zastanowiło Cię, że się nie zalogowałeś, a i tak możesz dokonać zakupu? To już powinno Ci zapalić czerwoną lampkę, że jak możesz kupić skoro się nie logowałeś SMSem 😔
A skąd wziasc tą podrobiną strone wygladem allegro lokalnie ?
@sikoryep Nic nie wygasło, bo żadnego ogłoszenia nie było. Od początku do końca oszustwo. Pewnie ajfon był w bardzo okazyjnej cenie?
Jak już inni pisali. Nie dokonałeś zakupu na Allegro lokanie tylko na aukcja-7557681.shop.
Tak strona nie ma nic wspólnego z Allegro, poza wyglądem.
Prawdziwa stona ma adres allegrolokalnie.pl a twoja allegrolokalnie.aukcja-7557681.shop. Jeżeli nie widzisz różnicy, to polecam okulistę.
A z kasą możesz się pożegnać, bo jej odzyskanie jest praktycznie niemożliwe. Do tego w musiałeś potwierdzić transakację w apce banku, a tam zawsze podany jest prawdziwy typ i odbiorca transakcji (oszuści nie są w stanie podrobić tego komunikaty, liczą na akceptację w ciemno). W ten sposób zwolniłeś też bank z odpowiedzialności (bank nie odpowada za to, że nie czytasz co akceptujesz).
Jeżeli chodzi o płatność BLIK-iem na Allegro (tylko taka opcja jest możliwa, nie może to być przelew BLIK), bank poprosi o potwiedzenie płatności BLIK na stronie Allegro.pl lub Allegrolokalnie.pl.
ps. domena aukcja-7557681.shop została zarejestrowana w dniu 24.02.2025. Dane właściciela są ukryte, czyli jest nim osoba prywatna. Wiadomo tylko, że skorzystał on z usług rejestratora w Malezji.
No to zgłaszasz to na policję, o kwocie zapominasz i wyciągasz wniosek na przyszłość.
Zakładam że oferta była "atrakcyjna" 40-50% realnej wartości.