anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opłaciłem przelewem zakup mtransferem

andrrzejnestor
#7 Wielbiciel#

Dostaję informację że (mimo opłacenia) transakcja została anulowana bo.....noe wiem kto i dlaczego anulował przelew jest przez mTransfer??

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

mdrogeria
#21 Demiurg#

andrrzejnestor po zakupie musisz kontrolować status platności w zakładce ,, moje zakupy ,, 

Z racji bezpieczeństwa transakcji i co za tym idzie Twoich środków czasem bywa ,że przelew wykonany przez Ciebie się nie powiedzie i należy go powtórzyć .

Zgodnie z regulaminem allegero transakcja nie opłacona po 7 dniach zostaje automatycznie anulowana uniemożliwiając kupującemu jej sfinalizowanie .

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@andrrzejnestor Anulować możesz Ty i operator płatności, czyli pośrednik w przekazaniu środków sprzedawcy. Jeśli Twoja wpłata jest anulowana, pieniądze wrócą na Twoje konto w ciągu 3 dni roboczych. W zakładce Moje zakupy ponów płatność. Możesz się wstrzymać z ponowieniem płatności do czasu powrotu pierwszej wpłaty.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Powodów może być kilka, np:

• Anulowana – Twoja wpłata może mieć status Anulowana w następujących przypadkach:

• pieniądze nie zostały przez Ciebie wpłacone za pomocą Allegro Finanse w ciągu 10 dni od wybrania sposobu zapłaty (w przypadku płatności kartą – w ciągu 5 dni)
    • wpłata została przez Ciebie anulowana – wówczas zlecimy zwrot pieniędzy na rachunek bankowy, z którego została zrealizowana. Pamiętaj, że w takim przypadku sprzedający wciąż może oczekiwać od Ciebie dokończenia rozpoczętej transakcji. Dowiedz się o odstąpieniu od umowy.
    • bank nie autoryzował Twojej wpłaty
    • pracownik PayU S.A. lub PayPro S.A. anulował Twoją wpłatę (w przypadku uzasadnionych podejrzeń dotyczących jej poprawności).

Jeśli płatność jest anulowana, Sprzedający nie otrzymuje środków.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@andrrzejnestor Powyższy tekst skopiowano stąd; https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/status-platnosci/dlaczego-moja-wplata-ma-status-rozpoczeta-a... Przeczytaj, masz tam więcej informacji na ten temat.

oznacz moderatorów