Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Client:95118636 udać się na policję . Pieniądze albo zostały wypłacone w bankomacie lub została zakupiona kryptowaluta (sprawdź tytuł operacji w banku)
Ja osobiście bym się zdenerwował ł na swoją głupotę
Dlaczego głupotę ? Podobno allegro lokalnie jest to strona zaufana . Z tego co się dowiedziałam jeżeli link ma wpisane allegrolokalnie.pl to jest prawdziwy jeżeli ma coś dopisane to jest to fałszywa strona link który mi wysłała miał ta prawdziwa wersję
To daj link do tej oferty, wygląda na oszustwo, podstawioną stronę allegro a nie na oryginalną,.
@Client:95118636 sam link od razu wygląda na oszustwo; jak w nią kliknęłam, przeglądarka od razu mnie ostrzegła, że coś jest nie tak. Poza tym zauważ, że przed "pl" nie ma żadnej kropki, a powinna być. To z pewnością oszustwo, niestety.
@Methrylis nawet jak jest kropka przed pl, to nie musi być prawdziwa strona, po pl jeszcze musi być /, czyli .pl/
@KOGIEL_T zgadza się, ale tutaj nie było nawet kropki, więc tym bardziej nie ma o czym mówić.
Ten link oraz sama strona tylko imitowała serwis Allegro.
To nie było prawdziwe allegro tylko fałszywa strona.
Link najpewniej wyglądał mniej więcej tak: allegrolokalnie.pl-oferta462858.shop lub podobnie.
w takim wypadku „allegrolokalnie” to tylko subdomena.
Niestety ale jedyne co pozostaje to pogodzić się ze stratą pieniędzy 😐
Dla pewności wklej tu ten link to wszystko się wyjaśni.
Pewnie już go nie ma, a Oszukana go nie zapisała, oszuści szybko usuwają "narzędzia zbrodni" 🙂
A pieniędzy nie ma i nie będzie.
Aż z ciekawości zajrzałem
U mnie uBlock zablokował stronę, bo jest na liście CERT-u (niestety trzeba ją dodać ręcznie ze strony cert.pl). Jak dam kontynuuj, to mam kolejną blokadę od ISP.
ps.
900 zł, to nic. Klient jednej firmy, w której kiedyś pracowałem, dostał na maila lewą fakturę proforma, a księgowość bez żadnej weryfikacji, przelała 150 tys euro. Nie zdziwiło ich, że przelew ma iść na inne konto niż zwykle (podszyli się pod stałego dostawcę), a i sama faktura wyglądała "dziwnie", jakby ktoś ją w programie graficznym edytował.
@Client:95118636 Tylko policja zostaje w takim przypadku. Z pieniędzmi możesz się pożegnać i wyciągnąć lekcje by nie "kupować" z linków od nieznajomych.