Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
I słusznie bo przy zakupie od prywatnego nie ma zwrotu, tylko za zgodą spzredajacego, więc towar jest własnością kupującego, dogadaj się ze sprzedającym. Czytać swoje prawa, kupującego.
Sprzedający zgodził się na zwrot kwoty bez kosztów nadania ale dalej nie ma wpłaty na konto.
przesyłki nie odebrałem bo przyszła po 5-7 dniach wliczając sob i niedz.
A znasz regulamin, sprzedajacy na AL ma 7dni na wysłanie, chyba że inaczej jest zaznaczone w ofercie.
@Pionau a podałeś numer konta do zwrotu? Systemowo nie zwrócił bo może już zdążył wypłacić kasę z AF
Nawet jak nie wypłaci to AL nie odda systemowo. 😐
@Pionau A po co kupujesz, zamawiasz i nie odbierasz przesyłki ?
@Pionau Kupiłeś od osoby prywatnej czy od firmy?
Jeśli od osoby prywatnej to nie musi Ci ona zwracać żadnych pieniędzy - towar jest Twoją własnością i aby go odzyskać musisz opłacić ponowną przesyłkę. Zwrot pieniędzy może nastąpić tylko za zgodą sprzedającego w tym wypadku.
Jeśli od firmy to czy złożyłeś oświadczenie o odstąpieniu od umowy?
Od prywatnej ale paczka przyszła zbyt późno bo wcześniej wyjechałem.
Co tzn. zbyt późno, jaki był czas wysyłki, napisałem Ci na AL sprzedajacy ma 7dni na wysyłkę.
@Pionau Jeżeli sprzedający naruszył zasady i nie wywiązał się z tego co oferował, czas itd. to masz dyskusję w której wypowiecie się i masz pomoc Allegro: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
W umowie było czas dostawy 3-5 dni ale poinformowałem sprzedawcę że chodzi mi o szybką dostawę. A w efekcie było to 5-7 dni i paczka wróciła z powrotem. A teraz minęło już 30 dni i sprzedawca ma pieniądze i kosmetyk ale jak stwierdził może zwrócić pieniądze ale nie robi nic. Może już tak zostanie na zawsze?
@Pionau nikt nie podaje czasu dostawy tylko wysyłki 😞 a dostawa zleży do przewoźnika, na lokalnie nie da się ustawić czasu wysyłki 😞
Ponaglij go !
w umowie była taka opcja działania?
nie odebranie przesyłki nie jest odstąpieniem od umowy