Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zamówiłem produkt, w tym przypadku ślimaki akwariowe. Po opłaceniu towaru wraz z dostawą oferta przestała istnieć!!! Oczywiście podany nr telefonu także milczy!!!
Co w tej sytuacji mam robić, a jaka jest odpowiedzialność w takich sytuacjach samego Allegro?
bejot67 rozpocznij dyskusję i jeśli nie przyniesie skutku wystąpisz do POK o rekompensatę .
Dziękuję. W tym przypadku nie mam z kim dyskutować, bo ogłoszenie i sam "allegrowicz" zniknęli. Ale dziękuję.
Dziękuję za podpowiedź.
@bejot67 Po 14 dniach od zakupu wypełnij prosty wniosek o zwrot wpłaty z Programu Ochrony Kupujących. Nie musisz zgłaszać sprawy na policję. Wnioski są rozpatrywane średnio w czasie 7 dni.
https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/wybor-zamowienia
Wcześniej możesz otworzyć spór i domagać się wysyłki lub zwrotu wpłaty, została zawarta umowa i sprzedawca ma obowiązek ją sfinalizować. W sporze pomaga pracownik Allegro.
Pięknie dziękuję. Poczekam te 14 dni. Ten złodziej już w ogóle nie istnieje na Allegro, a przynajmniej tak mi się wydaje. Dziękuję raz jeszcze.
@bejot67 Jeśli nie masz kontaktu telefonicznego i nie możesz otworzyć Dyskusji, po 14 dniach wypełnij wniosek do POK. Gdybyś miał problem z wypełnieniem wniosku, daj znać tutaj. Nie zwracaj uwagi na to, że kwota jest niska, sprzedawca ma obowiązek wydać rzecz, a POK zwraca także niskie kwoty.
Dziękuję.
Po pierwsze - za słowo "złodziej" użyte publicznie - możesz słono beknąć. To karalne, o ile nie wiesz. Ów człowiek sprzedaje w najlepsze i dalej istnieje na Allegro. To, że nie potrafisz go znaleźć nie świadczy o jego nieuczciwości, a o Twoim nieogarnięciu.
Dalej - na Allegro tak już bywa, że kupiona oferta znika i idzie sobie do archiwum. O ile mnie pamięć nie myli, było tak od początku.
Gość, o którym piszesz, sprzedaje aktualnie Hondę Race za prawie 15k. Bez wątpienia chciał Cię oszukać na 9.99... Dodam, że jest na Allegro 4 lata.
Moja wersja jest taka, że skoro nie ogarniasz działania serwisu, zapewne panikujesz bez sensu. Może Twoja wpłata nie dotarła do kupującego. A może przesyłka jest w drodze. A może kupiłeś wczoraj i chcesz na dziś. Telefon nie działa? To napisz i dopytaj. A nie piszesz bzdury.
@Vryko Emocje ważniejsze niż dopytanie, poszukanie, wniosek, zwrot, złodziej ale cóż każdy zły tylko "ja" dobry. Dokąd ten świat zmierza?
Jakbym się bał, że mnie ktoś oszuka na Allegro, to bym kupował w sklepach stacjonarnych. O dziwo, od prawie 20 lat tylko raz mi się zdarzyło, że nie dostałem zamówionego towaru, ale po drobnej perswazji, sprzedający oddał kasę. Nieodmiennie dziwią mnie podobne wpisy.
Kupowałem, kupuje przez Allegro i poza no O L X i innych i takich problemów, nawet łącząc wszystkie, przez wszystkie lata bym nie sumował.😁 Sądzę że duża część zakupów w ogóle jest nieprzemyślana.
Nie rozumiem dlaczego dziwi Cię wpis, że ktoś oszukał na allegro? Chyba ma to na celu również podniesienie naszego bezpieczeństwa dalszych zakupów. A w temacie kto tu jest ile - 15 lat bez miesiąca - tyle ja tu jestem i jeszcze NIGDY nikt mnie nie naciągnął. A upominam się tylko o swoje, dla zasady - czego nie rozumiesz, bo ja Ciebie nie rozumiem.
PS: Nie masz nic mądrego do napisania to nie pisz.
Telefon nie jest odbierany, napisane zapytania pozostają bez odpowiedzi, a produkt zakupiłem ( zapłaciłem ) w dniu 18.11.2020. Chyba coś nie gra, prawda? PS: O niczym nie świadczą też pozostałe aukcje, zwłaszcza jeśli ta za 15k też skończy się nagle, prawda?
@bejot67 Nigdzie nie zniknęła, tylko kupione na AL masz tutaj https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Knowhere Najgorsze jak kupi i nie wie gdzie.😁
@Vryko I to za darmo....i jeszcze sztorcują nas ....🤔
@LEW433 Chyba nie masz złudzeń, że Gadane powstało dla ludzi..? Gadane powstało w dwóch zasadniczych celach - odciążenia konsultantów, poprzez znalezienie brygady ludzi, którzy będą gratis odwalać czarną robotę (konsultantom się płaci..nam nie, prawdaż? Zawsze to ileś kasy zostanie w kieszeni, jak nie trzeba płacić) oraz dla stworzenia swoistego wentyla bezpieczeństwa dla userów. Zawsze jest tak, że jak ktoś się wykrzyczy/wypłacze, to mu lżej. I doopy Allegro nie zawraca pie.rdołami.
@Vryko Nóż to tylko prowda.😁