anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pomyłka przy zakupie

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:60268039
#8 Zapaleniec#

Witam serdecznie, przed chwilą przypadkowo zakupiłem przedmiot na allegro, nie chciałem tego zrobić, czy da się więc jakoś to anulować? Żadnych pieniędzy nie przelałem I sprzedający nie jest firmą, co mam zrobić?

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22
#8 Zapaleniec#

I tu j

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

@xyz96  I tu jest problem, bo omyłkowo zaznaczyłem odbiór osobisty.ile wynosi takowa prowizja w przypadku np. 100, 200zł?

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

Regulamin Lokalnie.

W przypadku zawarcia umowy sprzedaży za pośrednictwem Ogłoszenia z opcją „Kup Teraz” lub Ogłoszenia z opcją licytacja naliczana jest opłata za obsługę Transakcji przez Allegro.pl. Opłata obciąża Sprzedającego i wynosi 4,9% ceny Towaru którego dotyczyła sprzedaż dla Ofert publikowanych w ramach działu „Elektronika” oraz 7,9% ceny Towaru dla pozostałych Ofert.

Możesz zrobić pewien myk. Napisz przez formularz do Allegro, podaj szczegóły transakcji i poinformuj, że zrezygnowałeś z towaru. Poproś, aby sprzedającemu zwrócono opłaty, ponieważ on wymaga od Ciebie pokrycia tych kosztów, a to niezgodne z regulaminem.  https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1b69d4ac-dd8e-4631-b724-47d66829753d

oznacz moderatorów