Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałbym się dowiedzieć.
Dokonałem zakupu przez allegro klucza udarowego za kwotę 50 zł z przesyłką 62 zł zostało od razu zapłacone po czym dostaje wiadomość od sprzedającego ze nie może zrealizować zamówienie gdyż towar jest zaniżonej wartości 10 krotnie, co w takim wypadku.
Sprzedający jest za obowiązany sprzedażą za kwotę 50 zł tak jak było w aukcji umowa kupna sprzedaży zawarta na odległość.
Sprzedający odmawia sprzedaży zakupionego towaru
@kameleonn-92 Nadal nie rozumiesz, że perfidnie próbujesz wykorzystać czyjąś ewidentną pomyłkę? To idź z tym do sądu - może sędzia (lub sędzina) rozjaśni tę kwestię.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@kameleonn-92 Kończ Waść, wstydu oszczędź 😠
@Wioletta2701 "Kończ Waść, wstydu oszczędź 😠" - a czymże to @kameleonn-92 tak Cię zawstydził, że prosisz aby wstydu Ci już oszczędził?😁
@Knowhere Przecież nie mnie 😂 Sam się zbłaźnił swoimi żądaniami.
Wszyscy naokoło próbują mu wyjaśnić, że sprzedawca się pomylił na swoją niekorzyść i oddał w związku z tym pieniądze, a @kameleonn-92 swoje, bo on zawarł umowę... 😒
Wirtualnie tupie nóżką, jak zauważył @DECO-MASTER mama, ale ja kcem 😭😭😭!!!!
@Wioletta2701 Ten cytat ma swój konkretny kontekst, mianowicie (żeby się nie rozpisywać, posłużę się linkiem, pierwszym z brzegu) https://kurierhistoryczny.pl/artykul/koncz-wasc-wstydu-oszczedz-ale-czyjego-co-andrzej-kmicic-mial-n...
PS Jako bonus https://youtu.be/sOCOvpWiBkw?t=213
@Knowhere jeśli chcemy interpretować dosłownie, to faktycznie te słowa powinny paść z ust drugiej strony, ale zauważyłem, że ten cytat już dawno żyje własnym życiem i jest przywoływany własnie w takiej sytuacji, gdzie komuś chcemy zwrócić uwagę, że się zbłażnił i powinien się wstydzić. Niestety w dzisiejszych czasach trudno wymagać, że osoba, która popełniła błąd, sama zwróci się do adwersarza z tego typu słowami, które można byłoby traktować jako samo-napiętnowanie siebie i swoich ułomności. Nam Polakom to nie grozi, a szczególnie na tym forum, gdzie niektórzy uważają się za ważniejszych od moderatora, jak wiesz co mam na myśli 🙂
@kameleonn-92 Podsumujmy :
- Ty Kupujesz i płacisz - zawierasz prawnie wiążącą umowę
- Sprzedający Ci ją wypowiada powołując się na rażący błąd w cenie ( ma prawo)
- Ceny tych kluczy na Allegro zaczynają się od 500PLN + ( widać że cena rażąco odbiega od rynkowej) to ok 10% ceny i łatwo zobaczyć pomyłkę 50 a 500 ( po prostu brak jednego zera)
- Ty wiedziałeś o tym że cena jest zaniżona gdy kupowałeś. Teraz po odstąpieniu przez sprzedającego ( czy słusznym może wypowiedzieć się tylko sąd - ale przesłanki mocne są) usiłujesz zmusić go do transakcji - wykorzystać jego błąd - na to jest paragraf.
Zastanów się.
@kameleonn-92 Tak jest- idź z tym do sądu i załóż sprawę, wtedy się dowiesz które pół dnia jest dłuższe.
Ostatnio widziałem obrazek, że jest mniejsza i większa połowa ;]
A tak jeszcze podepnę się jednocześnie do innej wypowiedzi @mdrogeria
niedawno prawie bym coś kupił _przez przypadek_ (na "zatoce"), bo zasnąłem nad klawiaturą i kliknąłem w KT :]
Dajcie spokój bo tu jest przypadek: "mama ale ja chcem".