anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prośba o sprawdzenie klienta

dodi2005
#7 Wielbiciel

Client : [edycja]

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@dodi2005 czy możesz doprecyzować pod jakim względem mamy sprawdzić konto? Masz jakieś przypuszczenia co do oszustwa? 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

dodi2005
#7 Wielbiciel

Tak , podejrzewam , że klient może być nieuczciwy . Podejrzany nick , 1sze pytanie „gdzie można zobaczyć rowerek” , bez znaków interpunkcyjnych wydaje mi się bardzo podejrzane. 
interesuje mnie od kiedy posiada konto i czy wystawia coś na sprzedaż? 
dziękuję 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@dodi2005 Ten "podejrzany nick" - to standardowa nazwa każdego konta Allegro - "Client:xxxxxxxxx" i można to jednorazowo zmienić.

"pytanie „gdzie można zobaczyć rowerek” , bez znaków interpunkcyjnych wydaje mi się bardzo podejrzane" - w tych czasach takie pytanie przy ogłoszeniach to raczej standard.

Nie ma tu nic podejrzanego.

Jeszcze tak na marginesie - usuń ze swojego ogłoszenia "Odbiór osobisty - płatność przy odbiorze"
Jeśli ktoś kliknie KUP TERAZ, wybierze taką metodę finalizacji transakcji i potem nie pojawi się po odbiór to zostaniesz z prowizją do zapłaty 🙂 

oznacz moderatorów

dodi2005
#7 Wielbiciel

Dzięki , dla mnie jest podejrzane. Na innym portalu musiałam usnąć aukcje bo ktoś już jechał po rower ale nie wie dokąd , naliczył sobie koszty za paliwo i cały czas wypytywał gdzie znajduje się rowerek . 
Ps. To jaka formę płatności najlepiej zaznaczyć ? 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@dodi2005 "Odbiór osobisty - przedpłata" będzie ok. 
Ewentualnie możesz dać płatność przy odbiorze ale tylko w wypadku zwykłego ogłoszenia bez KUP TERAZ.

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@dodi2005 tak jak pisał @komis-bell login jest standardowy, nadawany automatycznie po założeniu konta. Nie mogę podać ci informacji z konta innego użytkownika, natomiast nie widzę na nim podejrzanych zachowań. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

dodi2005
#7 Wielbiciel

Mogę chociaż wiedzieć kiedy zostało założone konto ? 

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@dodi2005 nie jest to nowe konto z tego roku. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów