anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z płatnością przelewem

Client:101731142
#7 Wielbiciel#

Witajcie zapłaciłem przelewem za laptopa przelew poszedł przez allegro około godziny 21 pieniądze  z konta ściągnęło a podczas oczekiwania na potwierdzenie wyskoczyło ze trwa to za długo czy cos takiego i żeby sprawdzić za jakiś czas. Czekałem i czekałem aż nagle w moich zakupach pokazuje ze zakup nie opłacony a pieniądze z konta poszły. A sprzedający pisze ze nie ma nawet komunikatu o rozpoczęciu transakcji. 

Oczywiście chodzi o allegro lokalnie 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

LEW433
#21 Demiurg#

Przelew szybki?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Wydaje mi się że tak bo nie musiałem nic szczególnego podawać tylko się zalogowałem do banku i przelew wysłałem  pisało ze do allegro idzie ten przelew 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Jeśli to faktycznie był zakup bezpośrednio na Allegro a nie przez jakiegoś podesłanego linka to nieudana płatność wróci w ciągu 3 do 5 dni na Twoje konto.

Nieczęsto ale czasem zdarza się taki losowy błąd przy płatności. 

Zakup możesz opłacić ponownie. 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Było to na allegro bezpośrednio 

A czy może to być tak że jeśli bank nie da potwierdzenia to taki błąd jest? 

Bo podczas oczekiwania na potwierdzenie wyskoczył błąd a banki nie pracują o tej godzinie już 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Losowy błąd - przyczyn może być wiele. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Klikasz "kup teraz", przekierowuje Cię do banku i płacisz, tak było? taki niezaksięgowany przelew musi wówczas wrócić w ciągu 3dni.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Wszedłem w kup teraz wybrałem opcję przelew i przekierowano mnie na stronę gdzie wybierałem bank ja np mam spółdzielczy no i musiałem wybierać oddział itp potem przekierowano mnie do strony banku na której wysyłałem przelew 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Client:101731142 weryfikuję tę sprawę. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Client:101731142 wpłata ma status zwróconej.  W przypadku kiedy pieniądze zostały pobrane z konta, a płatność jest anulowana, to otrzymasz zwrot pieniędzy w ciągu 1-3 dni roboczych. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów