anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z zakupem czy jest szansa odzyskać pieniądze

acha3004
#7 Wielbiciel

Dostałam link do zakupu pewnej rzeczy na allegro lokalnie, przez roztargnienie nie pomyślałam żeby się ,zalogować wszystko wyglądało normalnie opcja kup teraz płatność blik, zapłaciłam, z mojego konta pobrano a oferta wciąż jest jako aktualna, sprzedająca mówi że nie wie o co chodzi. Pytanie czy jest szansa na odzyskanie pieniędzy?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@acha3004  Nie ma szans, bo na Allegro nie da się kupić bez logowania, to jest fałszywy link, a "sprzedający", to oszust, często jeszcze proszą, aby powtórzyć płatność, bo coś poszło nie tak

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@acha3004 Ten link nie prowadził do Allegro Lokalnie tylko do fałszywej strony. 
Zerknij na potwierdzenie płatności - to będzie wypłata w bankomacie lub zakup kryptowalut (przy potwierdzaniu transakcji BLIK był podany jej rodzaj)

Możesz się z tym zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy niestety się nie nastawiaj.

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@acha3004

Dodam jeszcze że w potwierdzeniu płatności BLIK na apce bankowej podany był prawdziwy typ i odbiorca płatności. Dla banku więc transakcję dokonałeś w pełni świadomie.

Teraz to sobie zobaczysz w historii konta czy oficjalnie wypłaciłeś z bankomatu czy kupiłeś krypto.

oznacz moderatorów