anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przedmiot kupiony przez Allegro a klient mimo wszystko wysyła za pobraniem

1_maciej1
#7 Wielbiciel#

Kupiłem przedmiot na Allegro lokalnie i zapłaciłem za niego a mimo wszystko sprzedawca wysyła mi go za pobraniem. Nie odbiera telefonu i brak możliwości skontaktowania się. Co w takim wypadku mogę zrobić? Z jednej strony przesyłka dzisiaj ma do mnie dotrzeć ale jak za nią zapłacę to nie mam też pewności że odzyskam pieniądze za wcześniej zapłacone przedmioty.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

komis-bell
#21 Demiurg#

@1_maciej1 Nie odbieraj przesyłki. Otwórz dyskusję aby to wyjaśnić.

oznacz moderatorów

1_maciej1
#7 Wielbiciel#

No dobrze tylko ja za ten przedmiot już zapłaciłem raz więc nie mam żadnej pewności że pieniądze uda mi się odzyskać. Nie wiem na ile na Allegro lokalnie jest jakaś gwarancja że sprzedający musi te pieniądze zwrócić

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@1_maciej1 odzyskasz , zachowaj etykietę , musi być widoczna kwota pobrania 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@1_maciej1 Zacznij od otwarcia dyskusji, wszystko się tu wyjaśni, masz pomoc Allegro: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@1_maciej1 ma ci wysłać taką metodą i w takiej kwocie wysyłki jaka została ustalona w umowie zakupu, paczki za pobraniem odbierać nie musisz, a on będzie musiał wysłać ci 2x normalnie do tego chytry 2x traci bo przewoźnik mu naliczy powrót tej paczki a jak nie wyśle w ciągu 7 dni kasę odzyskasz z protect podsumowanie ty masz kasę z protect i stracony czas on ma rachunek za protect + rachunek za powrót paczki + jak nie zapłaci za powrót paczki to nie odzyska zawartości czyli wartości towaru... zaiste za głupotę się płaci, za gapiostwo też, a za pazerność i cwaniactwo zwłaszcza 

oznacz moderatorów

GiftHouse
#8 Zapaleniec#

Szczególnie jeśli zawartość paczki jest odbiorcy pilnie potrzebna to będzie zaiste sprytne 🙈

Sugerujesz, że pomyłka nie wchodzi w grę i kara musi być, może nie powinieneś mierzyć wszystkich swoją miarą?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@GiftHouse od kiedy nieznajomość prawa zwalnia od odpowiedzialności? Sugerujesz że jak sprzedawca zrąbał to nic się nie stało? Paczkę należy odebrać płacąc 2x wszak sprzedawca wcale nie musi zarobić 2 razy potem mieć wyrąbane na allegro i ich windykację intrum która w sądzie nie udowodni tego długu bo dokonali by prawnego sepuku nawet nie posiadając dokumentu cesji zadłużenia kupujący-allegro sporządzonego notarialnie

oznacz moderatorów