Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W kwietniu na allegro lokalnie zakupiłem przez kup teraz głośnik od użytkownika mającego konto na portalu od kilkunastu lat. Miał wystawione kilka różnych przedmiotów. Trochę ociągał się z nadaniem paczki, ale w końcu nadał. Przesyłka dotarła na drugi dzień do mojego paczkomatu. Jakie było moje zdziwienie, gdy wyciągałem bardzo lekki karton z największej skrytki. Od razu zauważyłem że coś jest nie tak i zacząłem nagrywać wyjmowanie kartonu z urządzenia. Góra kartonu była ewidentnie odklejona, w środku nie było nic poza pociętymi kartonami. Nagrałem całą sytuację, zadzwoniłem do sprzedającego i od razu on jako nadawca, ja odbiorą zgłosiliśmy reklamację na infolinię InPost. Załączyłem zdjęcia kartonu. Minął miesiąc, InPost nie odpowiedział. Nadawca również z nimi się kontaktował, ale nie dostał żadnej odpowiedzi. Spór do allegro został również zgłoszony, ale serwis odpowiedział żebym załatwił sobie sprawę z przewoźnikiem. Zadzwoniłem ponownie na infolinię InPost, poradzono mi żebym ponownie złożył reklamację z całym opisem. Tak też zrobiłem. Po kilku dniach dostałem odpowiedź na reklamację, że jest niezasadna, ponieważ została zgłoszona zbyt późno. Przejrzeli protokoły ważenia paczki z sortowni i nic nie znaleźli, więc odrzucają. Allegro nie robi nic żeby pomóc rozwiązać sprawę. Mój towar nie przyszedł, kilka stów póki co przepadło.
ktoś poradzi jakie kroki podjąć? Zgłaszać na policję, do RPK, uokik?
Cześć, @SpeedwayKB. Przykro mi, że doszło do takiej sytuacji i towar do Ciebie nie dotarł. Zweryfikuję sprawę i niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@SpeedwayKB, przeanalizowaliśmy ponownie sytuację i jedynym rozwiązaniem będzie zgłoszenie sprawy na policję i wszczęcie postępowania - to pozwoli nam pozytywnie rozpatrzyć Twój wniosek.
@SpeedwayKB potrzebujesz dokumentu z komisariatu o przyjęciu zgłoszenia przez policję z dniem wizyty potem ci przyjdzie informacja o wszczęciu postępowania w sprawie pewnie listownie
@SpeedwayKB kupiłeś od osoby prywatnej więc ryzyko przepadku lub uszkodzenia rzeczy przechodzi na ciebie z chwilą nadania np wydania kurierowi paczki oznacza to że do skladania reklamacji jesteś upoważniony ty a odpowiada przed tobą przewoźnik. Skoro góra była odklejona a inpost stwierdza że waga na sortowni nie ulegla zmianie tzn że kurier sobie najprawdopodobniej przywłaszczył zanim odwiózł paczkę na sortownię. Czy sprzedawca zrobił zdjęcia paczki?