anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający nie chcę mi zrobić zwrotu pieniędzy, co mam zrobić?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:96295590
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, sprzedający nie chcę mi zrobić zwrotu pieniędzy , mimo że czuję się oszukany. Napisał , że będzie kodem aktywacyjnym (na moim koncie steam), a tymczasem dał mi dane do innego konta.

oznacz moderatorów
35 ODPOWIEDZI 35
serwis-texas
#21 Demiurg#

@Client:96295590 

Masz jakieś pytanie, czy tylko tak informacyjnie piszesz?

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Chciałbym spytać, czy w takiej sytuacji allegro będzie mogło mi oddać pieniądze

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Wspomnę, że już zacząłem dyskusję połączoną z allegro.

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

To po pierwsze

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/pocz%C4%85tkuj%C4%85cy-sprzedawcy/sprzeda%C5%BC-kont-z-gr%C4%85-na...

a tam

Na Allegro nie możesz sprzedawać dostępu do kont z grami komputerowymi, konsolowymi i mobilnymi. Należą do nich konta założone na takich platformach jak na przykład:

• Steam
  • Epic Games Store
  • GOG
  • uPlay
  • Origin
  • Playstation Network
  • Xbox Live.

A teraz poczytaj, proszę jak działa dyskusja na Allegro

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/blog/dyskusja-na-allegro/ba-p/324580

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

W porządku, więc będę dalej kontynuował dyskusję na allegro. Ale w takim razie, czemu jest tu tyle osób sprzedających konta z grami?

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

Bo Allegro tego nie sprawdza 🙂

oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg#

@Client:96295590  a daj link do aukcji . zobaczymy co tam było napisane

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg#

@Client:96295590  no cóż tam jest wzmianka: "Klucz w formie (dostępu)" Czyli jeśłi dał Ci dostęp do konta z daną grą to chyba nie ma sie co czepiac samej treści umowy.

Inna sprawą jest to co już tu wspomniano . Na ile takie działania sa zgodne z regulaminami zarówno allegro jak i steam

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Samo słowo klucz jest raczej danie klucza na moje konto

oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg#

@Client:96295590  samo słowo klucz tak . Ale sformułowanie " w formie dostępu" może sugerować dostep do konta z grą.

Nie chce tutaj bron Boże wyrokować. Po prostu moim zdaniem to możliwe.

Jeśłi by była to oferta : klucz w formie kodu "- wówczas byłoby jasne że otrzymujesz kod. Jeśłi jest " w formie dostępu" - no to dostęp do konta z grą moze być uznany jako wywiązanie sie z umowy

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@Client:96295590  No tak ta oferta to typowa zakamuflowana sprzedaż konta.  Opis wskazuje wyraźnie na sprzedaż gry w formie cyfrowej plus klucz. Trzeba być bardzo podejrzliwym żeby się nie dać oszukać.

Kontynuuj dyskusję moim zdaniem masz wygraną, zaś sprzedający zasługuje na blokadę konta

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Tak zrobię 🙂 Dziękuję

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@br. Wskazuje? W którym miejscu? Pisze klucz w formie dostępu więc albo czytanie zez rozumieniem albo trzeba się dopytać przed zakupem plus cena 50zł jak zwykle nie schodzi poniżej 169 a zwyczajowo 200-220 pln same czwrwone lampki tylko trzeba pomyślec przed zakupem. @Client:96295590 zakup niezgodny z regulaminem a na przyszlość gry się kupuje na zwykłym allegro. Allegro nie ma kompetencji ani prawa ingerować w transakcje między osobami prywatnymi jak zwrócą ci z protect to za swoje czyli zapłaci każdy użytkownik allegro w późniejszych podwyżkach

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Polecam spojrzeć na zdjęcie które wysłałem.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@Client:96295590 zdjęcie to musi dopiero klepnąć moderacja a zerknąłem że jest przed chwilą ale owszem transakcja niedozwolona na allegro protect się należy tylko że 3 tygodnie wnerwa zaliczysz 14 dni czekania oznaczenie dyskusji jako nierozwiązanej 2-3 dni na rozpatrzenie protect i kolejne 2-4 dni na wpłatę chyba że sam ci odda kasę. Jak chcesz w miarę uczciwie kupować to kupuj na zwykłym wtedy cię chroni ustawa konsumencka na lokalnie w zakupach od osoby prywatnej masz znikomy zakres ochrony prawnej 

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Poza tym jeśli człowiek jest uczciwy, to napiszę że jest to konto z grą

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

17182664036044328980050190406821.jpg

 A sądzę że treść tych wiadomości jest dowodem dodatkowym.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Dlatego go przed kupnem dopytalem: klucz do aktywacji steam, jest ostatecznym dowodem na to 

oznacz moderatorów