anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający nie chcę mi zrobić zwrotu pieniędzy, co mam zrobić?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:96295590
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, sprzedający nie chcę mi zrobić zwrotu pieniędzy , mimo że czuję się oszukany. Napisał , że będzie kodem aktywacyjnym (na moim koncie steam), a tymczasem dał mi dane do innego konta.

oznacz moderatorów
35 ODPOWIEDZI 35
br.
#21 Demiurg#

@Client:96295590  Widzisz, akurat ta korespondencja jest dowodem ale tego że miałeś świadomość że kupujesz konto a nie grę, problemem było tyko współdzielenie konta.  Czyli jest dowodem trochę na twoją niekorzyść.

@az1rael  "Wskazuje? W którym miejscu?"

Kupujący nie musi się domyślać, zgadywać, "w którym miejscu"  abo co jest napisane między wierszami. Opis powinien być jednoznaczny i zrozumiały dla każdego użytkownika, nawet dla takiego który nie bardzo wie co to konto, a co to klucz, albo co to Steam.

I tyle w temacie.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Aktywacja kodu nie jest równa aktywacji konta.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Sprzedawca Napisał że wyśle: klucz Stefan.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

*steam

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Jak ktoś pisze że wyśle kod/klucz do aktywacji steam to powinno oznaczać że będzie ta gra stale na moim koncie 

oznacz moderatorów
musashi2007
#13 Ambasador#

Dla mnie sprawa jest prosta. Jeżeli kupuję klucz/kod to mam dostać klucz/kod, który mogę wykorzystać na dowolnym koncie (swoim, kolegi, mamy, taty, babci...) bo kupuję klucz/kod, a nie konto. A jak rozumiem sprzedaż kont jako tako jest zakazana. 
Więc czemu kupujący ma się doktoryzować nad opisem i szukać w nim niuansów?

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@br. jest zrozumiały - tyle w temacie to nie konto firmowe i nie ma standardów firmowych to sprzedaż prywatna nie obowiązuje jakiś kodeks dobrych praktyk przedsiębiorców wystarczy ze zrozumieniem przeczytać ogłoszenie i zorientować się po ile chodzi to co chcesz kupić ba nawet w ogłoszeniu pisze że 50 super okazja normalnie 250zł czyli super wał. Rozsądny człowiek zdaje sobie sprawę że okazje zakupowe nie istnieją od razu syrena ostrzegawcza się odpala no ale jak ktoś najpierw kupuje a potem myśli to potem się musi przekopać z dyskusją 3 tygodnie i co się nadenerwuje to jego 

oznacz moderatorów
pecela
#17 Koryfeusz#

To mi wygląda na sprzedaż w ramach działalności (rejestrowanej lub nierejestrowanej). W takim przypadku stosuje się ustawę o sprzedaży konsumenckiej, a nie KC, a status konta nie ma w tu znaczenia.

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@az1rael  Nie broń oszustów, naciągaczy, naprawdę przynajmniej tobie nie wypada...🙄

Kupujący są różni, są tacy którzy doskonale wiedzą  co kupują ale są i tacy którzy kupują nie znając  tematu bo na prezent, albo Dzień Dziecka...

Nie ma żadnych syren ostrzegawczych, to dla sprzedającego powinna być syrena bo zły opis to powinna być blokada konta.  Dla większości kupujących nie ma podziału na konta firmowe czy zwykłe,  kupują nie na kontach lecz na Allegro i najczęściej nie wtajemniczają się w takie szczegóły.

Wiesz o tym doskonale więc nie broń złej sprawy. Pozdrawiam.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@br. Ja nikogo nie bronię jak ogłoszenie jest podejrzane nie kupujesz, jak masz wątpliwości nie kupujesz, jak cena jest nieadekwatna do rynkowej nie kupujesz, jak nie umiesz kupować w necie nie kupujesz. Wczoraj na yt na popularnym serisie opisującym oszustwa m.in na allegro hit roku prokuratura odmówiła wszczęcia postępowania w sprawie oszustwa na allegro wystawienie rtx 4070 za 2000 zł 3 miesięcznego gdzie cena rynkowa ok 4000-4500zł bo uwaga na pytanie czy cena w ogłoszeniu kupującemu nie wydała sie podejrzana ten odpowiedział w zeznaniach że owszem ale to allegro i stwierdzil że przecież kupując na allegro jest chroniony. Finalnie sprzedawca mu napisał że 3 dni będzie czekał na weryfikacje przelewu przez allegro do konta i kupujący kupił poza allegro... no nie mam pytań niektórym należałoby zabrać neta żeby sobie krzywdy nie zrobili. Sprawa umorzona przez policję prokuratura odmówiła wszczęcia postępowania lol normalnie i teraz wez i nie myśl co robisz i kupujesz w necie strach się bać konsekwencji nieużywania rozumu

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@az1rael   O czym to było bo nie zrozumiałem?  Ktoś kupił RTX, prokurator coś  umorzył....

Będziesz postulował otworzenie nowego kierunku studiów - magisterium kupowania na Allegro ???

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@az1rael  Generalna zasada: nie klikać linków  więc nie będę oglądał...😡

Domyślam się: ktoś kogoś oszukał i mu sie udało.  Ale to nie znaczy że mam to podziwiać....

EOT

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@br. Ja ci nie karze nic klikać ani tym bardziwj podziwiać. Ja ci wskazuję na sytuację że jak sam nie zadbasz o swój tyłek qykazując zdrowy rozsądek to nikt o ciebie nie zadba jak nie potrafisz przejrzeć takiego prostego wała kupując na necie to lepiej nie kupuj na necie bo sobie zrobisz dużą krzywdę. A jak sie boisz linków to sobie zobacz na yt kanał poszukiwacze okazji film zostałem oszukany policja odmawia wszeczęcia postępowania dlaczego? Skoro państwo cię nie chroni, pokicja cię nie chroni to sam się musisz chronić

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

nie boję się linków, ale nie obejrzę bo nie mam na to ochoty,  chyba już dość napisaliśmy... Kończ waść...

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@br. Powiem tak jak ktoś ma sie na wieki wieków za 50 zł nauczyć na co ma uważać kupując cokolwiek w necie albo podpisując umowę to cena warta takiej nauczki nie da się potem zrobić na kilka razy więcej a tu cena gry od razu jest podejrzana bo ona na steam nigdy nie zeszła poniżej 87 zł a zwykle dobra cena na nią to 169 zł więc przewał zauważy każdy kto zrobi rozeznanie cenowe na portalu i w sieci że cena jest za dobra by to było legalne. Co do kierunku studiów to po co kiedyś tego uczyli w szkole podstawowej nazywało się podstawy zarządzania pieniędzmi właśnie teraz uczą **piiip**ół kup nie zastanawiaj sie potem jakoś będzie

oznacz moderatorów