anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający odesłal kasę nie informując mnie o tym

Fartusita
#7 Wielbiciel#

Problem sprzedający na.allegro.lokalnie nie wywiązał się z umowy zakupu Xbox zamiast wysłać przedmiot wysłał.mi pieniądze nie informując mnie o tym. Nawiązywałem kontakt totalna.olewka. mam pytanie czy przysługuje.mi odszkodowania z tytułu nie wywiązania się z umowy? Skoro ja zapłaciłem za.przedmiot to on należy już do mnie a nie do sprzedającego. Proszę o pomoc. 

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Fartusita tak , ,możesz domagać się wydania przedmiotu lecz tylko z powództwa cywilnego . Lokalnie to ,,Bonanza ,, klienci zawierają umowę i nie płacą , sprzedawcy otrzymują zapłatę ... a sam wiesz . Allegro z tym nic nie robi .

oznacz moderatorów

Fartusita
#7 Wielbiciel#

W takim razie ja wystawie przedmiot za 4 tys ktoś kupi przelej mi kasę ja po 30 dniach mu oddam i nikt nic nie zrobi po czym będę miał pożyczkę darmową albo znów wystawie przedmiot i oddam temu pierwszemu. To chore. Trzeba nagłośnić sprawę w tv może wtedy coś z tym zrobią. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Fartusita aż tak to nie działa , klient otworzy dyskusję otrzyma zwrot z POK , Tobie zablokują konto i przyjdzie komornik .

oznacz moderatorów

Fartusita
#7 Wielbiciel#

Zgodnie z prawem osoba sprzedająca ma.prawo wysłać towar do 30 dni. Mało tego można to przeciągać. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Fartusita prawo prawem , ale na allegro są zasady . Klient może otworzyć dyskusję już godzinę po zakupie , jeśli się nie ustosunkujesz do jego roszczenia w 2 dni otrzyma rekompensatę , a dalej już wsiesz .

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Fartusita Jeżeli zrobił zwrot to z pewnością Allegro mu nic nie zrobi, Ty tak możesz domagać się z wywiązania umowy idąc do sądu.

oznacz moderatorów

Fartusita
#7 Wielbiciel#

Ok a czy allegro da mi jego namiary? Telefon nie aktualny dane niepełna bez ulicy i numeru domu. Zaraz allegro powie że.to.rodo i **piiip**. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Allegro da się jak dostanie nakaz sądowy, inaczej nie da. Na wysyłkę sprzedajacy ma 7dni, chyba że jest to napisane inaczej w ofercie.

oznacz moderatorów

Fartusita
#7 Wielbiciel#

Dla mnie można to traktować jak darmowa szybką pożyczkę tyle w temacie allegro umywa ręce pójdę z tym do uwaga TVN i zawiadomię.uokik że niby aukcja a można traktować jak pożyczkę. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Fartusita klienci też licytują dla zabawy i nie płacą  , blokując tym samym  sprzedawcom towar .... i gra gitara .

oznacz moderatorów

Fartusita
#7 Wielbiciel#

I co z wiązki z tym  jest różnica między wylicytowanie a zakupem i przelaniem pieniędzy co to za porównanie. Za towar zapłacony już należy do mnie nie do niego. Nie widzisz.roznicy kupiony a kupione zapłacone? 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie warto szarpać sobie nerwów, życie jest za krótkie. Może coś da ale Ja uważam nie da.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Fartusita nie widzę , kliknięcie ,,kup teraz ,, lub udział w litcytacji jest jednoznaczne z zawarciem umowy cywilno - prawnej . Na koniec stare powiedzonko ,, jak Kuba ..... pozdrawim Cię gorąco .

oznacz moderatorów