Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Problem sprzedający na.allegro.lokalnie nie wywiązał się z umowy zakupu Xbox zamiast wysłać przedmiot wysłał.mi pieniądze nie informując mnie o tym. Nawiązywałem kontakt totalna.olewka. mam pytanie czy przysługuje.mi odszkodowania z tytułu nie wywiązania się z umowy? Skoro ja zapłaciłem za.przedmiot to on należy już do mnie a nie do sprzedającego. Proszę o pomoc.
@Fartusita tak , ,możesz domagać się wydania przedmiotu lecz tylko z powództwa cywilnego . Lokalnie to ,,Bonanza ,, klienci zawierają umowę i nie płacą , sprzedawcy otrzymują zapłatę ... a sam wiesz . Allegro z tym nic nie robi .
W takim razie ja wystawie przedmiot za 4 tys ktoś kupi przelej mi kasę ja po 30 dniach mu oddam i nikt nic nie zrobi po czym będę miał pożyczkę darmową albo znów wystawie przedmiot i oddam temu pierwszemu. To chore. Trzeba nagłośnić sprawę w tv może wtedy coś z tym zrobią.
@Fartusita aż tak to nie działa , klient otworzy dyskusję otrzyma zwrot z POK , Tobie zablokują konto i przyjdzie komornik .
Zgodnie z prawem osoba sprzedająca ma.prawo wysłać towar do 30 dni. Mało tego można to przeciągać.
@Fartusita prawo prawem , ale na allegro są zasady . Klient może otworzyć dyskusję już godzinę po zakupie , jeśli się nie ustosunkujesz do jego roszczenia w 2 dni otrzyma rekompensatę , a dalej już wsiesz .
@Fartusita Jeżeli zrobił zwrot to z pewnością Allegro mu nic nie zrobi, Ty tak możesz domagać się z wywiązania umowy idąc do sądu.
Ok a czy allegro da mi jego namiary? Telefon nie aktualny dane niepełna bez ulicy i numeru domu. Zaraz allegro powie że.to.rodo i **piiip**.
Allegro da się jak dostanie nakaz sądowy, inaczej nie da. Na wysyłkę sprzedajacy ma 7dni, chyba że jest to napisane inaczej w ofercie.
Dla mnie można to traktować jak darmowa szybką pożyczkę tyle w temacie allegro umywa ręce pójdę z tym do uwaga TVN i zawiadomię.uokik że niby aukcja a można traktować jak pożyczkę.
@Fartusita klienci też licytują dla zabawy i nie płacą , blokując tym samym sprzedawcom towar .... i gra gitara .
I co z wiązki z tym jest różnica między wylicytowanie a zakupem i przelaniem pieniędzy co to za porównanie. Za towar zapłacony już należy do mnie nie do niego. Nie widzisz.roznicy kupiony a kupione zapłacone?
Nie warto szarpać sobie nerwów, życie jest za krótkie. Może coś da ale Ja uważam nie da.
@Fartusita nie widzę , kliknięcie ,,kup teraz ,, lub udział w litcytacji jest jednoznaczne z zawarciem umowy cywilno - prawnej . Na koniec stare powiedzonko ,, jak Kuba ..... pozdrawim Cię gorąco .