Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Jakie są moje możliwości.
Zakupiłem iPada z rysikiem na AllegroLokalnie. Uprzednio znalazłem Panią na **piiip**, ta zaczęła narzekać na długi okres oczekiwania na przelew podczas sprzedaży za pośrednictwem ich systemu, więc następnie zasugerowałem jej , żeby wystawiła na ALokalnie. Zakupiłem przedmiot. 4 dni po zakupie (przez cały czas utrzymywała mnie w przekonaniu, że już jutro wysyła sprzęt) dostałem wiadomość, że jednak jej siostra miał używać tego sprzętu i ona po prostu nie chce go sprzedać. PO CZTERECH DNIACH DOBIJANIA SIĘ. Czy zakupem przez Alolkalnie zawarłem umowę sprzedaży? (Chodzi o osoby prywatne). Czy muszę się zadowolić zwrotem pieniędzy, czy mogę walczyć (nawet drogą sądową) o sprzęt? Jak to wygląda prawnie. Obecnie, jak i od samego początku kontakt z delikwentka jest utrudniony, a zależałoby mi na sprzęcie, a nie zwrocie pieniędzy.
Pozdrawiam i przepraszam za wzburzony ton, ale dziewczyna zszargała mi lekko nerwy tym brakiem kontaktu, a następnie utrzymywaniem, ze wszystko jest w porządku, by następnie wywinąć taki numer.
@Client:92177475 oczywiście że zawarłeś umowę i możesz wygrać jej potwierdzenie w sądzie ale już z wydaniem może być problem 😞 Napisz na allegro dyskusję z prośbą o pomoc allegro, jak nic nie pomoże to sąd albo pogodzić się ze zwrotem kasy 🙂
Wlasnie to robie (dyskusja), załączyłem tam też screeny dyskusji. Też tak podejrzewałem, ale z racji tego, że nie miałem stuprocentowej pewności w obszarze osób prywatnych, to nie chciałem się wychylać przed szereg, zanim to zweryfikuję. Allegro niestety z reguły działa na zasadzie: "albo to, albo to", więc domyślam się, ze sytuacja nie zostanie rozwiązana ot tak, ale chciałbym znać swoje możliwości. 😄
@Client:92177475 Tak, jakby nie chcial zwrócić ci kasy to wówczas masz pomoc Allegro od strony finansowej, Allegro gwarantuje bezpieczne zakupy. Jak zwróci środki to tylko pozostaje sąd.
Wg prawa możesz się domagać wysyłki towaru ale jak sprzedajacy zwróci Ci środki to Allegro nic z tym nie zrobi, zostaje sąd, możesz otworzyć dyskusję i tam wszystko wyjaśnić: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE