anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający się "rozmyślił"

Client:92177475
#7 Wielbiciel#

Witam. Jakie są moje możliwości.
Zakupiłem iPada z rysikiem na AllegroLokalnie. Uprzednio znalazłem Panią na **piiip**, ta zaczęła narzekać na długi okres oczekiwania na przelew podczas sprzedaży za pośrednictwem ich systemu, więc następnie zasugerowałem jej , żeby wystawiła na ALokalnie. Zakupiłem przedmiot. 4 dni po zakupie (przez cały czas utrzymywała mnie w przekonaniu, że już jutro wysyła sprzęt) dostałem wiadomość, że jednak jej siostra miał używać tego sprzętu i ona po prostu nie chce go sprzedać. PO CZTERECH DNIACH DOBIJANIA SIĘ. Czy zakupem przez Alolkalnie zawarłem umowę sprzedaży? (Chodzi o osoby prywatne). Czy muszę się zadowolić zwrotem pieniędzy, czy mogę walczyć (nawet drogą sądową) o sprzęt? Jak to wygląda prawnie. Obecnie, jak i od samego początku kontakt z delikwentka jest utrudniony, a zależałoby mi na sprzęcie, a nie zwrocie pieniędzy. 
Pozdrawiam i przepraszam za wzburzony ton, ale dziewczyna zszargała mi lekko nerwy tym brakiem kontaktu, a następnie utrzymywaniem, ze wszystko jest w porządku, by następnie wywinąć taki numer.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:92177475 oczywiście że zawarłeś umowę i możesz wygrać jej potwierdzenie w sądzie ale już z wydaniem może być problem 😞 Napisz na allegro dyskusję z prośbą o pomoc allegro, jak nic nie pomoże to sąd albo pogodzić się ze zwrotem kasy 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Client:92177475
#7 Wielbiciel#

Wlasnie to robie (dyskusja), załączyłem tam też screeny dyskusji. Też tak podejrzewałem, ale z racji tego, że nie miałem stuprocentowej pewności w obszarze osób prywatnych, to nie chciałem się wychylać przed szereg, zanim to zweryfikuję. Allegro niestety z reguły działa na zasadzie: "albo to, albo to", więc domyślam się, ze sytuacja nie zostanie rozwiązana ot tak, ale chciałbym znać swoje możliwości. 😄

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:92177475 Tak, jakby nie chcial zwrócić ci kasy to wówczas masz pomoc Allegro od strony finansowej, Allegro gwarantuje bezpieczne zakupy. Jak zwróci środki to tylko pozostaje sąd.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Wg prawa możesz się domagać wysyłki towaru ale jak sprzedajacy zwróci Ci środki to Allegro nic z tym nie zrobi, zostaje sąd, możesz otworzyć dyskusję i tam wszystko wyjaśnić: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE

oznacz moderatorów