Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
"Proszę też zauważyć ile osób u niego kupiło i zostało w ten sam sposób oszukane, nikt nie założył mu dyskusji? Allegro ma w nosie takich oszustów?" Gość po takiej wiadomości w dyskusji straszy mnie sądami, co mam zrobić?
Nie znam się na takich grach, ale jeśli jednostka "m" w przypadku tej gry oznacza miliony, a koleś gdzieś w opisze pisze, że m oznacza monety to widać, że chce wprowadzić kupujących w błąd. Tak jakby ktoś sprzedawał coś fizycznego o długości 5m i gdzieś w opisie napisał, że chodzi o milimetry 🙂
Nie martwiłbym się sprawą w sądzie, takie typy raczej do sądu nie pójdą.
Koleś ma pewnie sporo dyskusji, dziwne, że allegro go jeszcze nie zbanowało.
Trochę mi się lżej zrobiło, jak ktoś podzielił moją opinię, jest dokładnie tak jak pan napisał. Za to właśnie napisałem takiego typu wiadomość w dyskusji, choć z tym określeniem go "oszustem" mogłem się powstrzymać
Dziwi mnie, że allegro jeszcze pozwala na handlowanie takimi rzeczami, a także kontami Steam itp. lub do ich dostępu.
I wątpię, żeby sprzedawca chciał się w to bawić, więcej sam by sobie problemów narobił. W tych czasach lepiej uważać byle co powiesz i już ludzie wariują, a Allegro lokalne to już całkowite bezprawie.
Z tego co widzę, to wszystkie tego typu aukcje są właśnie na allegro lokalnie, może jakoś tam im jest to łatwiej robić? Nie mam pojęcia. Dziękuję za fachowe doradzenie w tej sprawie 😉
@bodzio139595 na zwykłym allegro dostałby od razu kilka negatywów i po koncie. Na allegro lokalnie nie ma komentarzy, więc można podziałać dłużej.
Rozumiem ale jeżeli się narobi mu dyskusji tego typu to też wydaje mi się, że widać że coś jest nie halo
Dokładnie, jest sprzedanych kilkaset takich przedmiotów, więc pewnie ze 100 dyskusji. Allegro potrafi zawiesić konto komuś, kto sprzedaje normalny, fizyczny towar i dostaje za to pozytywy, tylko dlatego, że mają podejrzenia, że może zacząć nie wywiązywać się z transakcji. Ktoś założy działalność, zainwestuje w towar a oni nagle zawieszają konto bez podania żadnego konkretnego powodu i dają dożywotniego bana na sprzedaż. A taki "sprytny" sprzedawca z wirtualnymi monetami im nie przeszkadza 😞