anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedający wysłał link do oferty na komunikatorze, płatność tylko BLIK, czy to prawdziwa oferta?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:106930527
#2 Obserwator

https://allegro.lokalniepay.pl/oferta/170171222047685085611023803403424440952  
czy ten link do oferty jest bezpieczny?

Dostałem od pana z Facebooka, aczkolwiek porównałem inne linki z ofert z allegro lokalnie, i różnią się.

Nie jestem pewny czy jest bezpieczny zakup.

oznacz moderatorów
1 262 ODPOWIEDZI 1 262
anczarowski33
#8 Zapaleniec

Dziękuję Państwu bardzo za pomoc w takim razie

oznacz moderatorów
SJa
#7 Wielbiciel

Witam, niestety ja głupi kliknąłem w taki link do fałszywego allegro. Pytanie czy samo klikniecie może coś złego spowodować? Nie logowałem sie tylko otworzyłem link z niby aukcją ale skopiowałem numer tej niby ukcji i otworzyłem apkę  allegro i jak wkleiłem tam numer aukcji nie znaleziono i wtedy skumałem że to jakiś podejrzany typ.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie grozi.

oznacz moderatorów
SJa
#7 Wielbiciel

Dziekuje za uspokojenie chociaż tel mam wyłączony już. Pisałem z typem z marketplace i tak mnie zbajerował że wystawi mi aukcje na allegro tylko szybko niech Pan kliknie co ktos inny tego nie kupi. Dobrze że sie nie logowałem przez tego linka. Chociaż i tak mam strach że jakieś cholerstwo mogło mi wejść na telefon. Ludzie uważajcie!!!!

oznacz moderatorów
ewka_kr_2006
#7 Wielbiciel

No ja niestety wtopiłem 800zł 

oznacz moderatorów
Dariusz_Zawadzki
#7 Wielbiciel

https://allegrolokalnie.oferta841.pl/oferta/8268fba6-b67c-4aa3-9b6e-3a0ab98ffd92 

•  Zgłaszam kolejny raz a złodzieja nie potrafią zndleźć i sobie hasa. Ech szkoda słów
oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Dariusz_Zawadzki to nie jest strona Allegro Lokalnie, dlatego nie znajdujemy tego sprzedającego, nie ma go na Allegro, a to podrobiona strona. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Client:45042564
#2 Obserwator

Kupilem Telefon od Pani Anna Cendrowska na Allegro Lokalnie zapłaciłem Blikiem 3 dni temu i teraz zero odzewu wcześniej Pani pisała wysłała link na allegro lokalnie z przedmiotem że tu mogę go kupić po zapłacie przestała odp 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie kupiłeś tylko przelałeś kasę oszustom, kasy nie odzyskasz, powinieneś zgłosić na Policję.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:45042564 zobacz czy tu https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione?  figuruje transakcja , jeśli tak rozwiń szczegóły i zgłoś problem z zakupem 

a jak jej tam nie ma - biegnij na policję bo zostałeś oszukany .

oznacz moderatorów
#2 Obserwator

Właśnie o to chodzi że nie ma już sprawdzałem dzisiej 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:45042564 Przecież już ci napisałem w pierwszej wypowiedzi, kasy nie ma i nie odzyskasz, zgłoś na Policję.

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:45042564 

Niech zgadnę 🙂

Iphone 13

oznacz moderatorów
#2 Obserwator

Wyslala mi link na allegro lokalnie zapłaciłem i teraz ani widu ani słychu żadnej odpowiedzi wcześniej jeszcze wysłała mi faktura zakupu z mediaexspert a teraz już zero odzewu 

oznacz moderatorów
#2 Obserwator

1000005313.jpg

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:45042564 

To wklej ten link

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Zostałeś oszukany. 
Ten link nie prowadził do allegro tylko do fałszywej strony imitującej serwis allegro. 
Zerknij na potwierdzenie płatności w banku - najpewniej zobaczysz tam wypłatę w bankomacie…

Możesz się zgłosić na policję ale pieniędzy niestety nie odzyskasz 😐

oznacz moderatorów
NipponShorty
#16 Inspirator

@Client:45042564  klasyczne oszustwo i niestety cenna nauczka by nie klikać w "linki" przesłane przez dziwnych ludzi tylko zawsze sprawdzać oferty na portalu. Pozostaje teraz tylko zgłoszenie na Policję.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Oszustwo na podesłany link imitujący lokalnie kasy nie odzyskasz

oznacz moderatorów
NipponShorty
#16 Inspirator

@RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  Czy jest szansa w przyszłości na jakiś krótki materiał wideo dla kupujących instruktażowy i edukacyjny by uniknąć tego typu spraw? Bo ostatnio to już plaga 😕 tak żeby zwiększyć świadomość kupujących.

oznacz moderatorów