anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

sprzedawca mnie oszukał

Client:70475847
#1 Nowicjusz

Jestem kupującym z Gruzji. ​​Kupiłem lampę samochodową, ale kiedy dotarła do mojego kraju, okazało się, że jest pęknięta. Sprzedający powiedział, że mogła ulec uszkodzeniu podczas transportu, ale karton nie był uszkodzony, a lampa była dobrze owinięta folią bąbelkową. Przed zakupem zapytałem sprzedającego na czacie, czy lampa ma jakieś pęknięcia, ponieważ w takim przypadku jej nie potrzebuję. Odpowiedział, że nie ma żadnych pęknięć (mam dowód w postaci historii czatu).
Następnie dokładnie przejrzałem zdjęcia na komputerze i zauważyłem pęknięcia dokładnie w tych samych miejscach, w których były po dostarczeniu. (Proszę sprawdzić zdjęcia). Sprzedający po prostu mnie oszukał. To już drugi raz, kiedy zostałem oszukany na Allegro. Za pierwszym razem nie złożyłem reklamacji, ponieważ nie jestem z Polski i trudno mi cokolwiek zrobić z Gruzji.
Jeśli są jakieś błędy w tekście, przepraszam, ponieważ używam Tłumacza Google.zdjęcie sprzedawcyzdjęcie sprzedawcy2 (2) (1).jpg1 (2).jpg

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

MiMary
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć, @Client:70475847. Widzę, że już rozpocząłeś Dyskusję ze sprzedającym - to dobry krok.
Zweryfikuję tę sprawę i niedługo wrócę do Ciebie z dalszymi informacjami. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@MiMary puścisz te zdjęcia jak tam nie ma nic niezgodnego z regulaminem?

oznacz moderatorów

MiMary

@az1rael, już powinny być widoczne 🙂  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MiMary

@Client:70475847, przed chwilą doradca zamieścił wpis w Dyskusji z dokładnym objaśnieniem sprawy i instrukcją zgłoszenia reklamacji logistycznej.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Problem w tym że z prawnego punkt uwidzenia kupiłeś to co w ofercie w takim stanie jak w ofercie. Klikając kup teraz to zaakceptowałeś. Zakładam że zakup od osoby prywatnej więc nawet jak pytałeś o lampę to on może powiedzieć że o inna przykładowo a w ofercie osoba prywatna stan może udokumentować samymi zdjęciami a opis jest opcjonalny. Jeśli kupiłeś przez allegro a nie poza klikasz moje zakupy szukasz lampy i zgłoś problem z zakupem. To reklamacja w jej treści wpisz towar przyszedł uszkodzony a miał być cały i roszczenie wymiana na nowy. Czekasz 14dni na rozpatrzenie i broń cię użyć tam słów zlodziej / oszust albo synonimów albo sugerować sprzedawcy nieuczciwość bo będziesz musiał skladać na polskiej policji zawiadomienie o przestępstwie czyli dylać do Polski by dostać kase z ubezpieczenia pok

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

czegoś tu nie rozumiem

na zdjęciach oferty był pęknięcia

ty kupiłeś produkt i były pęknięcia

więc otrzymałeś produkt który był w ofercie

oznacz moderatorów