Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
sprzedawca na allegro local nie wysłał towaru i mnie ignoruje. Jak długo może potrwać, zanim zespół Allegro wkroczy i wymusi zwrot pieniędzy? Dyskusja jest otwarta.
jak wyglada procedura zwrotu przeslanych pieniedzy kupujacemu poprzez platnosc poprzez allegro ?
Wszystkie dane masz w regulaminie allegro ,poczytaj a znajdziesz potrzebne materiały.
ł
Dziekuje za odpowiedź, rozumiem ze mówim ytutaj o procedurze allegro protect ?
allegro oraz allegro lokalnie jets traktowane tymi samymi procedurami ?
rozumiem że allegro przetrzymuje pieniądze dla sprzedającego do moemntu wysyłki, odbioru przedmiotu przez kupującego.
nie zdarzylo mnie sie to wczesniej od ponad 18 lat...a wylicytowany przedmiot kosztował 2700 zł
@adamos_22 Nie, allegro nie przetrzymuje pieniędzy - sprzedający może je wypłacić od razu.
Kontynuuj dyskusję i tam poproś o pomoc pracownika Allegro - zostaniesz pokierowany co i jak trzeba zrobić aby uzyskać zwrot.
to jak w takim przypadku mam odzyskać przelane pieniądze ?
Tak jak napisałem - kontynuuj dyskusję i poproś w niej o pomoc pracownika Allegro.
W przypadku braku odpowiedzi od sprzedającego zostanie Ci udostępniona możliwość złożenia wniosku do Allegro Protect.
@adamos_22 Zaczynasz od otwarcia dyskusji, tu sprzedający ma 24godz. na odpowiedź, później możesz poprosić Allegro o pomoc:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE normalnie to wniosek o rekompensatę pokaże się po 14dniach ale Allegro może go przyspieszyć:https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/allegro-protect/warunki-skorzystania-z-allegro-protect-qzdAg...
rozumiem ze wniosek o rekompensate doprowadzi do zwrotu pełnej kwoty ? to w przypadku gdy sprzedajacy moze wyplacic pieniadze od razu - to jak allegro odzyska środki ?
@adamos_22 Tak, odzyskasz pełną kwotę.
Jak allegro odzyska środki to już nie nasz problem 🙂
dziekuje za odpowiedz, faktycznie jest to poprawiające moje cisnienie krwi.
nie zmienia to faktu że interesujące jest jak allegro odzyskuje pieniądze w przypadku pozytywnego rozpatrzenia wniosku zwrotu naleznosci poprzez allegro protect.
@adamos_22 doliczą mu te kwotę do rachunku i jak nie zapłaci to ją ściągną tak jak się sciaga inne wierzytelności.. chyba, że ktoś ma lewe dane z kontem bankowym na słupa, wtedy nie ściągną, ich ryzyko.