Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dokonałem zapłaty na allegro lokalnie za produkt. Pan który miał wysłać paczkę nie zrobił tego przez długi czas więc poprosiłem go o zwrot pieniedzy. Wysłałem mu numer konta zrobił przelew (na który jeszcze czekam bo zaksięgowanie i takie tam). I niby wszystko fajnie, ale na całej operacji straciłem 10zł za dostawę do której nie doszło. Jak mogę odzyskać te pieniądze?
Załatwiałem do że sprzedawcą na dyskusji ale on nie ma pieniędzy za przesyłkę. Teoretyczne te pieniądze ma allegro. Mogę to jakoś odzyskać?
Ten Pan powiedział nie prawdę lecz może to wynikać z nie wiedzy. Tam najdziwniejsze akcje się dzieją, bo nikt nie sprawdza jak dokładnie sprzedaż przebiega. Sprzedający wpłatę na przesyłkę wypłaca na swoje prywatne konto razem z kasą za towar. Potem w zależności od metody dostawy opłaca za to prywatnie wybranego kuriera lub generuje etykietę do paczkomatu/boxa przez allegro. W przypadku etykiety do paczkomatu allegro kwotę za wysyłkę dolicza mu razem z prowizją do rachunku dla allegro. Czyli kasę ma na swoim koncie i innej opcji nie ma. Zawołaj w dyskusji pracownika allegro, niech mu to wyjaśni.