anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedawca zwrócił mi pieniądze, ale nie zwrócił kosztów wysyłki do której de facto nie doszło.

Client:103413796
#7 Wielbiciel#

Dokonałem zapłaty na allegro lokalnie za produkt. Pan który miał wysłać paczkę nie zrobił tego przez długi czas więc poprosiłem go o zwrot pieniedzy. Wysłałem mu numer konta zrobił przelew (na który jeszcze czekam bo zaksięgowanie i takie tam). I niby wszystko fajnie, ale na całej operacji straciłem 10zł za dostawę do której nie doszło. Jak mogę odzyskać te pieniądze?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

Client:103413796
#7 Wielbiciel#

Załatwiałem do że sprzedawcą na dyskusji ale on nie ma pieniędzy za przesyłkę. Teoretyczne te pieniądze ma allegro. Mogę to jakoś odzyskać?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Ten Pan powiedział nie prawdę lecz może to wynikać z nie wiedzy. Tam najdziwniejsze akcje się dzieją, bo nikt nie sprawdza jak dokładnie sprzedaż przebiega. Sprzedający wpłatę na przesyłkę wypłaca na swoje prywatne konto razem z kasą za towar. Potem w zależności od metody dostawy opłaca za to prywatnie wybranego kuriera lub generuje etykietę do paczkomatu/boxa przez allegro. W przypadku etykiety do paczkomatu allegro kwotę za wysyłkę dolicza mu razem z prowizją do rachunku dla allegro. Czyli kasę ma na swoim koncie i innej opcji nie ma. Zawołaj w dyskusji pracownika allegro, niech mu to wyjaśni.

oznacz moderatorów