anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzet, ktory okazal sie oszustwem.

Client:104196407
#7 Wielbiciel

Kupilem pendrive 2tb firmy Lenovo. Nie używałem leżał i czekał aż zaczne szkolenia pentesterskie. Jak użyłem bez wiedzy to moje prywatne dane z pracy czy zdjęcia oraz różne cenne informacje ginęły. Po inspekcji okazało się że to chinskie oszustwo, wgrany mikrochip udający pamiec 2tb a rzeczywista po zbadaniu to ok 7,5 GB i wszystko co wrzuciłem ponad ta wielkość ginęło, bezczelne oszustwo.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:104196407 złóż reklamacje do sprzedawcy. Możesz to zrobić w szczegółach zakupu.

Nie zdziwiła Cię tak duża pojemność pendrive'a w stosunku do niskiej ceny🤔

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Zdziwiła..  ale ładny, legitny opis.. myslałem że nie bedzie przekrętu. Napisałem do sprzedawcy, wczoraj był aktywny więc istnieje jeszcze. Może się dogadamy..

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:104196407

Lenovo nie produkuje ani nie sprzedaje pendrive'ów. Kiepski początek szkolenia. 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Nie zrobiłem researchu, do tego ma wejście usb C to Córeczka sobie używała do telefonu, potem ja przerzuciłem trochę danych.. I dopóki był podpięty dane były... Chińczycy są bezlitośni...Dziś w nocy na Kali Linux użyłem programu f3fix i wszystko się okazało...

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:104196407

Pojemność to jedno. Nie ma pewności, czy czasem nie było tam jakiegoś malware. A antywirus szkodnika w kontrolerze nie wykryje.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@pecela dokładnie

zrób inaczej

jeżeli opis był legitny jak piszesz - to skieruj się do producenta, osoby odpowiedzialnej za produkt - w ofercie musi być to podane

sprzedaż podróbek w Polsce jest prawnie zabroniona

jeżeli np: dystrybutor stwierdzi, że to wałek, zgłoś się do allegro po aok lub później na policję

pomijam już fakt samooceny - tani pendrive, dużo tańszy niż konkurencja i ktoś się na to łapie

może wg sprzedawcy miał 2terabity nie dwa terabajty? 2Tb ,a 2TB to różnica

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:104196407 w tej sytuacji powinieneś złożyć reklamację u sprzedawcy. Opisz sprawę i załącz zdjęcia potwierdzające występowanie wady. W ciągu 14 dni sprzedający powinien wydać decyzję reklamacyjną. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:104196407 Z ciekawości - ile kosztował ten pendrive?

oznacz moderatorów