anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyłudzenie pieniędzy na konto allegro lokalnie

YAMNIK84
#7 Wielbiciel#
  • Zakupiłem przedmiot PlayStation4 od użytkownika który wysłał mi link do aukcji żeby kliknąć kup przedmiot i zapłacić blikiem. Po wpłacie sprzedawca stwierdził że przelew został anulowany i on pieniędzy nie otrzymał a że mi zwrócą pieniądze na konto. Sprzedawca nie chce podać nr.aukcji nie współpracuje. Na dodatek wywiera nacisk że mu się spieszy z sprzedażą że wystawi jeszcze raz a ja kupię ponownie...  Jak można to sprawdzić i zweryfikować. 
oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

LEW433
#21 Demiurg#

@YAMNIK84 A masz taką ofertę taki zakup na Allegro, Moim zdaniem to oszustwo i nikt tu Ci nie pomoże, ale sprawdź czy masz zakup; https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione

oznacz moderatorów

YAMNIK84
#7 Wielbiciel#

Niestety nie ma

oznacz moderatorów

YAMNIK84
#7 Wielbiciel#

Screenshot_2023-12-06-17-03-02-92_be80aec1db9a2b53c9d399db0c602181.jpg

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@YAMNIK84 Bardzo mi przykro, ale link, który otrzymałeś jest fałszywy. Sugeruję, abyś zgłosił sprawę na policję. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Nie da się sprawdzić skoro kliknąłeś w link do podrobionej fałszywej strony sprzedaży. Podstawowa zasada w internecie: nie klikać żadnych linków, a jeśli już to nie wierzyć obcym, nie płącić.

Pozostało ci zgłoszenia na policję.

oznacz moderatorów

YAMNIK84
#7 Wielbiciel#

Zgłoszone jest do banku teraz chciałbym sprawdzić tą osobę bo twierdzi że kasę mi allegro zworci do 48h

oznacz moderatorów