anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyłudzenie pieniędzy na konto allegro lokalnie

YAMNIK84
#7 Wielbiciel#
  • Zakupiłem przedmiot PlayStation4 od użytkownika który wysłał mi link do aukcji żeby kliknąć kup przedmiot i zapłacić blikiem. Po wpłacie sprzedawca stwierdził że przelew został anulowany i on pieniędzy nie otrzymał a że mi zwrócą pieniądze na konto. Sprzedawca nie chce podać nr.aukcji nie współpracuje. Na dodatek wywiera nacisk że mu się spieszy z sprzedażą że wystawi jeszcze raz a ja kupię ponownie...  Jak można to sprawdzić i zweryfikować. 
oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

LEW433
#21 Demiurg#

@YAMNIK84 A masz taką ofertę taki zakup na Allegro, Moim zdaniem to oszustwo i nikt tu Ci nie pomoże, ale sprawdź czy masz zakup; https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione

oznacz moderatorów

YAMNIK84
#7 Wielbiciel#

Niestety nie ma

oznacz moderatorów

YAMNIK84
#7 Wielbiciel#

Screenshot_2023-12-06-17-03-02-92_be80aec1db9a2b53c9d399db0c602181.jpg

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@YAMNIK84 Bardzo mi przykro, ale link, który otrzymałeś jest fałszywy. Sugeruję, abyś zgłosił sprawę na policję. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Nie da się sprawdzić skoro kliknąłeś w link do podrobionej fałszywej strony sprzedaży. Podstawowa zasada w internecie: nie klikać żadnych linków, a jeśli już to nie wierzyć obcym, nie płącić.

Pozostało ci zgłoszenia na policję.

oznacz moderatorów

YAMNIK84
#7 Wielbiciel#

Zgłoszone jest do banku teraz chciałbym sprawdzić tą osobę bo twierdzi że kasę mi allegro zworci do 48h

oznacz moderatorów