Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
mam sytuację w której wygrałem trzy bardzo atrakcyjne cenowo licytacje od jednego sprzedającego z allegro lokalnie. Sprzedający napisał jednak do mnie przy każdej z nich "nie aktualne przepraszam".
Jak to wygląda oficjalnie? Bo to aż 3 licytacje i zależy mi na tych przedmiotach. Nie wiem czy jest sens dokonywać przelewu
Oficjalnie jest tak że masz prawo domagać się wysłania towarów, ale jak sprzedający zwróci ci środki to Allegro nic z tym nie zrobi: otwórz dyskusje i tam domagaj się wysyłki, może się uda: https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
@kwachu17 Oficjalnie to wygląda tak, że jeśli zapłacisz, zostanie zwarta prawnie wiążąca umowa i sprzedawca będzie miał obowiązek wydać Ci towar. Gdyby nadal odmawiał, możesz otworzyć spór; https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE i poprosić o pomoc pracownika Allegro. Możesz nawet domagać się wydania towaru sądownie. Allegro to nie zabawa.
Spytałem sprzedającego o powód, dlaczego aż 3 oferty już są nieaktualne, odpisał:
"nie będe ściemniał, zgubiłem po alkoholu"
Oczywiście wierzę mu bardzo 😛 w takim przypadku chyba nic nie mogę zrobić?
Zastanawiam się czy jakbym mu zaoferował wyższą cenę to czy by się przyznał, że je ma i czy jeśli by się przyznał to czy to wystarczy żeby mu po prostu zapłacić wylicytowaną cenę i domagać się przedmiotów?
Jak wystawi ponownie to się dowiesz.😁
Kac mu minie to sobie przypomni gdzie są .Po alkoholu to pewnie tylko nie dopilnował aby się skończyły w odpowiedniej cenie a teraz mu szkoda oddać.
Przedmiot warty 1000 zł poszła za 100 zł, drugi 500 zł za 100 zł, trzeci 200 za 100. Też byłoby mi szkoda ;D
No tylko po co zaczynać z licytacją...
Nie wiem po co, ale może ktoś da odpowiednią cenę, dla sprzedającego oczywiście🤔
Napisałem do niego:
Rozumiem, że wylicytowane przedmioty mają sporą wartość i cena dosyć okazjonalna była. Sprawdziłem w katalogu ich szacunkowe wartości, mogę zapłacić 600 zł za jeża, 300 zł za motyla i 150 zł za żółwia. Czy takie stawki były by ok dla Pana? Oczywiście jeśli są w menniczym stanie
Może się jednak przyzna, że je ma ;D
Jeśli się zgodzi to zapłacę cenę wylicytowqna