anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup na Allegro Lokalnie tylko jeden maila, że sprzedający czeka na zapłatę

MAMY ROZWIĄZANIE!
sparrow_ski
#7 Wielbiciel#

Wczoraj dokonałem zakupu na Allegro Lokalnie. Otrzymałem tylko jednego maila z informacją co kupiłem i, że sprzedający czeka na zapłatę. Jest też informacja, że o dokonanej przeze nie płatności dowiem się w kolejnym mailu. Za towar zapłaciłem od razu blikiem. Do tej pory nie otrzymałem maila o dokonanej płatności i, że sprzedający otrzymał pieniądze tak jak to ma miejsce przy zwykłym Allegro. Sprzedający nie odbiera telefonu nie mam jak się dowiedzieć czy otrzymał wpłatę. Kiedy możliwe będzie wysłanie zakupionego towaru.

Kolejna rzecz to co się rzuca w oczy to nie ma powiązania ze zwykłym Allegro. Przez co nie widać zakupów dokonanych na Allegro Lokalnie. Trzeba szukać Allegro Lokalnie aby znaleźć swój zakup. Można by powiązać, zrobić jakieś przejście między tymi Allegro. 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
mdrogeria
#21 Demiurg#

sparrow_ski Blik to najmniej skuteczna forma zaplaty . zweryfikuj na koncie czy środki wyszły i następnie w panelu kupione status platności .

oznacz moderatorów
sparrow_ski
#7 Wielbiciel#

Pieniądze "wyszły". Płatność zakończona. Blikiem na Allegro płaciłem nie jeden raz i zawsze po zaksięgowaniu pieniędzy otrzymywałem trzy maile - kupiłem zapłaciłeś i kupujący otrzymał wpłatę.

oznacz moderatorów
sparrow_ski
#7 Wielbiciel#

I wystarczyło otworzyć dyskusję i dostałem maila z potwierdzeniem, że sprzedający otrzymał moją wpłatę.

oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@mdrogeria Przesadzasz. Przez kilka lat używania BLIKa problem miałem raz, a i to akurat nie na allegro.

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@sparrow_ski bo allegro Lokalnie to taka tablica ogłoszeń i nie dostajesz takich powiadomień jak na allegro, nawet nie będziesz wiedzieć kiedy wyśle o ile sam sprzedający nie wyśle Ci maila z nr paczki 🙂  Kupujesz i płacisz i koniec 😉

________
Κώστας
oznacz moderatorów
sparrow_ski
#7 Wielbiciel#

Okej. Dziękuję za informację. Pierwszy raz spotkałem się z ALLEGRO Lokalnie. Myślałem, że to działa na takich samych zasadach jak zwykłe Allegro.

oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@sparrow_ski Na logikę: po co byłoby tworzyć lokalnie, skoro miałoby działać na takich samych zasadach jak allegro?😏

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów