anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakupiłem 2x mix box

Ktos131313
#1 Nowicjusz#

Witam. Kupiłem  mix box allegro lokalnie po 50 zł x 2 i w/g opisu miałbyć zysk 150/200 . Paczka przyszła jedna w której towaru , zysku jest za ok 100 zł. Podczas pisania że sprzedającym sam stwierdził że zysk jest na 100 zł. Chciałbym się dowiedzieć co mogę z tym zrobić jeśli kupując dwie szt powinienem mieć zys k na przełomie 300/400 zł. Sprzedawca nie chce oddać kasy za nie otrzymany box i dosłać brakującego. Nadmienię iż miał być towar A i B a otrzymałem B C D. Proszę o pomoc. Pozdrawiam 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

LEW433
#21 Demiurg#

@Ktos131313 Żeby wszystko wyjaśnić zaczynasz od otwarcia dyskusji, tam sprzedajacy ma 24godz na odpowiedź i tam masz pomoc Allegro: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Kupowanie takich "mix boxów" z drugiej ręki i oczekiwanie, że nie będą już przebrane z najlepszego jest co najmniej dziwne.
Pokaż link do oferty jeśli to nie problem.

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@Ktos131313  a co Ty chcesz reklamować? 

Zysk to pojęcie względne . Kupiłes towar za 100 zł możesz próbować go sprzedać albo za 110 zł albo za 300zł . To Twoja sprawa i Ty ustalasz cene

Zaden sprzedawca nie zagwarantuje Ci zysku 100-150% . Jeśli znajdziesz sprzedawce który to zagwarantuje napisz tutaj. Wszyscy bedziemy tam kupować albo żądać odszkodowań 🙂

Reklamować możesz jedynie niezgodność jeśłi miała być kat AB a otrzymałeś gorsze produkty. Jełsi jesteś w stanie to udowodnić to taka reklamacja może być zasadna. tylko przy handlu zwrotami to trudno udowodnić że produkt jest mniej czy bardziej zniszczony. To wszystko pojecia bardzo względne

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Nadmienię jedynie że handel na allegro rożnymi mixboxami i towarem w rodzaju nie wiadomo co w środku ale będzie pan zadowolony jest zabroniony bo oferta nie precyzuje zawartości druga rzecz jak chcesz reklamować niezgodność z opisem czegoś czego zawartości nie znałeś trzecia rzecz instrumenty finansowe podlegające szybkiej i częstej zmianie wartości cenowej nie podlegają zwrotom a taki mysterybox to taki rodzaj inwestycji zwiększonego ryzyka po czwarte ap nie wypłacą 

oznacz moderatorów