anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakupiłem thermomix na allegro lokalnie brak zamówienia i kontaktu

Client:47509384
#7 Wielbiciel#

Witam zamówiłem thermomixa na allegro lokalnie , nie szło połączyć konta z allegro . Zapłacono za produkt , przedmiot nie został dostarczony . Oprócz przelewu nie mam żadnych dowodów o zakupie , zero danych o sprzedającym i kontaktu. Nie wiem co robic

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@Client:47509384 A czy zapłacono na pewno temu, od którego zakupiono? Czy jakiemuś farmazonowi, co klinka podesłał? I co znaczy "nie szło połączyć konta z allegro"?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Bylem na allegro lokalnie i chciałem się zalogować przez allegro żeby był widziany ten zakup na moim allegro ale był jakiś błąd 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:47509384 i tu powinna Ci się zapalić lamka, druga to czytanie domeny co jest przez .pl a tam na 100 % nie było allegro 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:47509384 Zostałeś oszukany, kasa poszła i nie nie wróci, powinieneś zgłosić na Policje..

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Client:47509384 Zakup z podesłanego linku?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Osoba która wystawiła aukcje , podesłała linka mojej żonie żebym to zakupił , ale pisało ochroną kupującego . Czy to coś wgl zmienia ?

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@Client:47509384 Kupuje się przez stronę Allegro, a nie z jakichś lewych linków. Zresztą wątpliwe, żeby wysłała go osoba, która wystawiła aukcję. W sumie powinieneś się cieszyć, że nie wyczyścili Ci konta do zera - bo i takie przypadki się zdarzały.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:47509384 a w dowodzie przelewu nie ma przypadkiem wypłaty w bankomacie BLIK ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Wypłata gotówki BLIK 09.07.2024

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:47509384 zakup przez fałszywą stronę, podany BLIK służył do wypłaty kasy w bankomacie przez oszusta 😞  Policja i raczej pożegnanie się z kasą, ochrona allegro ani nic nie zadziała bo do zakupu nie doszło na allegro 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:47509384  zbierz wszystkie materiały/dowody i   zgłoś się na posterunek policji.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Zostaliście oszukani. 
Ten link nie prowadził do Allegro tylko do fałszywej strony imitującej serwis allegro. 

Możesz się zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy niestety wcale nie licz. 

oznacz moderatorów