Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, kilka dni temu wygrałem licytację pewnej płyty i wsssytko było by ok, ale sprawa wydaje się nieco dziwna. Od 3 dni nie mogę się skontaktować z kupującym, nie odpisuje na żadne maila a co najlepsze widać, że nawet nie są odczytywane, tak jakby z jakiś powodów nie było tego Kupującego (nie wiem, może wyjechał, może nie ma internetu). Na tą chwile nie zapłaciłem za produkt, obawiam się że to płacenie w ciemno. Napisałem nawet, żeby odpisał mi na wiadomość i dopiero wtedy zapałce. Miał ktoś taka sytuację już? To allegro lokalnie, co jak nie zapłacę?
Nie wiem, to twoja decyzja. Licytujesz a teraz nie wiesz czy kupić?
Ja chce kupić, tylko jakoś dziwnie zachowuje się ten sprzedający, tak jak g zapadł się pod ziemię. Obawiam się że przeleje kasę, płyta nie zostanie do mnie wysłana, a ja będę zakładał sprawy na allegro o zwrot pieniędzy. Tu nie chodzi o to że ja nie chce zapłacić. Gdyby był 100% pewny że dostanę to co wylicytowałem to natychmiast bym ta kasę przelał i czekal na inpost
@eX_Misiek ma 7 dni na wysyłkę jak zapłacisz ale często jest tak że ktoś sprzedał nie wie że się wznowiło i wisi taka oferta aż znowu ktoś nie kupi a sprzedawca nie wie że mu allegro wznowiło ofertę
No to właśnie wygląda na taką sytuację. Tak jakby sprzedający nie miał pojecia że ktoś wylicytował jego ofertę. Przecież z reguły jest tak że jak ktoś coś wystawia na licytację i jest koniec tej licytacji, to powinien z czystej ciekawości wejść na allegro i sprawdzić czy ktoś to kupil/wygrał licytację. Tutaj wygląda jakby w ogóle się nie interesował ta sprawa. Ja w ciemno nie będę robił przelewu bo ta sprawa sama w sobie wygląda na niepewna.
@eX_Misiek Wróżki nie jesteśmy, jak zapłacisz i nie wyśle to zakładasz mu dyskusje, jak się nie odezwie to złozysz wniosek AP, to ci zwrócą kasę.
@eX_Misiek Zamiast "Od 3 dni nie mogę się skontaktować z kupującym" to proponuję skontaktować się ze Sprzedającym 🙂
No wkradła mi się literówka, oczywiście, chodziło mi o sprzedającego tak jak zauważyłeś
Jak nie opłacisz to nie opłacisz, transakcja zostanie anulowana. Kar za to nie ma. Ale płyty tez nie będziesz miał.