anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zostałem oszukany kupując konto w grze Tibia

Client:103843321
#7 Wielbiciel

Dzień dobry. W grudniu tamtego roku kupiłem konto na allegro za 400 zł w grze o nazwie Tibia oto link  https://allegrolokalnie.pl/oferta/tibia-276-elder-druid-antica-noobcharyPo zakupie dostałem e-maila od sprzedającego z hasłem oraz e-mailem do logowania.Wszystko na początku było dobrze, miałem dostęp do konta.Kupiłem wtedy rownież  r- key który miał przyjść  na adres sprzedającego a później miała mi go wysłać listem do mnie lecz osoba sprzedająca powiedziała ,że się zgubił.Kupiłem wtedy drugi r-key  i jak przyszedł do osoby sprzedającej wysłała mi go MMS-em.Zmieniłem wtedy hasło oraz e-mail do konta oraz dane osobowe i zamieszkania na swoje ,po określonym czasie zalogowałem sie żeby tą zmianę potwierdzić i wszystko było okej.Po jakimś czasie kupiłem na konto 12tysięcy tibia coinów oraz wydałem je na zakup postaci 619 knigha który kosztował 6500TC na świecie Antica za resztę kupiłem gold na wyposażenie postaci.Po tym któregoś dnia chciałem sie zalogować na konto i okazało się ,że nie mam do niego dostępu bo ktoś zmienił e-mail oraz hasło ,następnie postać 619knight został sprzedany na aukcji na tibia.com za 6600TC nie wiem co stało sie z eq prawdopodobnie też sprzedane.Na koncie jeszcze było kilka postaci w tym Druid 281lvl z dobrym eq oraz skinem który kupiłem za 950 TC.Mam dowody na posiadanie tego konta, filmik na którym widać mnie oraz laptopa ,postacie oraz eq i to jak loguje sie na konto.Z osobą sprzedają nie mam już kontaktu ponieważ po tym jak spytałem czemu nie dał mi tego brakującego r -keya nie wie co powiedzieć twierdzi ,że ja sprzedałem to konto.Konto było warte w sumie około 4tyś zł i teraz pytanie co mam zrobić żeby te pieniądze odzyskać bo sprawdzałem i postać 619knight poszła na aukcje i została kupiona na tibia.com przez kogoś innego lvl niezmienił się a ostatnie logowanie było 20lipca.Pozatym kupiłem jeszcze dwa r-keye na tibia.com w zakładce odzyskania konta mając nadzieję,że przyjdą mi na zmieniony adres zamieszkania lecz do dziś nie przyszedł żaden list.Pisałem do supportu tibia.com lecz powiedzieli ,że nie pomogą mi w tej sprawie a konto należy do osoby która go zakładała.Mam zamiar zgłosić to na policje mam dowody na posiadanie tego konta rozmowy z osobą sprzedającą to konto na allegro konwersacje e -mail z tą osobą.Prosze mi powiedzieć dlaczego po zgłoszeniu naruszenia zasad na allegro lokalne nie dostałem żadnej odpowiedzi oraz jakie mam szanse na odzyskanie tych pieniędzy i dlaczego allegro nic nie robi z takimi złodziejami?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Allegro nie jest sądem. 
Zgłoś sprawę na policji. 

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz

@komis-bell już widzę jak tłumaczy policjantom, że mu ukradli knighta i druida 281lvl w świecie Antica, a oni z pełną powagą słuchają i spisują zeznania.. Współczuje mu, ale jakoś tego nie widzę.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @Client:103843321, z tego co widzę, kontaktowałeś się z nami mailowo w sprawie 52318960 i nasz konsultant w dniu 08.06.2025 przesłał instrukcję co do dalszych kroków, które możesz podjąć. W sprawie zgłoszeń dotyczących naruszenia zasad nie możemy informować o ewentualnie podjętych krokach.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

Client:103843321
#7 Wielbiciel

Dobrze,ale nie można już zgłosić problemu z zakupem ,a na telefon który został mi podany po zakupie konta nie da sie dodzwonić  rownież na drugi nr telefonu oraz e-mail ,bo ta osoba,osoby  nie potrafi odpowiedzieć na moje pytania co sie stało z zakupionymi przezemnie kluczami do konta oraz czemu podczas użytkowania tego konta zmieniała hasło po czym udawano ,że nic o tym nie wie i ledwo sie doprosiłem o pomoc żeby mi ustawić nowe.Moim zdaniem ta osoba podała mi pierwszy klucz a drugi który kupiłem schowała mówiąc,że zaginął bo mial trafić na mój adres.Niedawno ta osoba uzyła tego nowego r-keya i ukradła mi konto zmieniając hasło oraz e-mail.Jak w takim razie zgłosić taka osobe przecież jeśli nic się w tej sprawie nie zrobi to stworzy znowu ofertę sprzedaży i znowu kogoś oszuka.A co do tego jak sie będę tłumaczył na policji to moja sprawa mam dowody na posiadanie konta a oszust co ma? Narazie myśli,że może być bezkarny i oszukiwać dalej innych a to jest oszustwo internetowe które jest karalne.Akurat teraz trafiło na mnie bo dałem sie nabrać ale nie pozostawię tego tak sobie i dałem osobie sprzedającej czas oraz zaufanie które po tym jak zobaczyłem ,że moja postać została wystawiona na aukcje I sprzedana za 6600TC zostało stracone.

oznacz moderatorów