anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zostałem oszukany transakcja blik

Client:110891488
#1 Nowicjusz

Witam zostałem oszukany na głosnik , zakupiłem go przez storne allegro lokalnie bez logowania i zapłaciłem blikiem potem z sprzedawca nie mam jakiegokolwiek kontaktu i nie dostałem żadnego potwierdzenia zakupu itp.

Użytkownik od ktorego kupywałem zablokował mnie i nie mam z nim kontaktu jakiegokolwiek nie wiem co w takiej sytuacji zrobic i jak odzyskac pieniadze sprawa zostanie zgłoszona na policje i zrobiłem zwrot transakcji w banku czy jest mozliwosc odzyskania pieniedzy?

PŁACIŁEM BLIKIEM

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

pecela
#19 Nestor ⭐

@Client:110891488

Na Allegro Lokalne nie ma możliwości zakupu bez logowania. To była fałszywa strona, która tylko wyglądała jak Allegro Lokalnie. W momencie płatności BLIK podany był prawdziwy odbiorca (wypłata z bankomatu lub jakaś giełda kryptowalut). 

Pozostaje zgłoszenie na policję, ale kasa niestety nie do odzyskania.

Co do zgłoszenia do banku, to ponieważ transakcja BLIK wymaga potwierdzenia, a w komunikacje z banku są wszystkie dane płatności, bank uznaje, że transakcja została wykonana w pełni świadomie. Bank nie ponosi odpowiedzialności za to, że ktoś zatwierdza płatność bez sprawdzenia czy wszystko jest ok (a o razu mówię, że jak potwierdzałeś BLIK-a, to jako odbiorca nie wyświetlało się Allegro). 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

idź na policję ?
kasy nie odzyskasz bo zakup nie był na allegro tylko na podrabianej stronie przypominającej allegro

oznacz moderatorów