anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot środków na inne konto

michal5838
#1 Nowicjusz
  • Opłacam zakupy przelewem tradycyjnym poprzez agencję opłat. I teraz rodzi to problem przy zwrotach. Otóż operator płatności PAYU zwraca środki na konto, z którego dokonano wpłaty. Czyli w tym przypadku na konto agencji opłat. Oczywiście czasami PAYU wysyła do mnie aktywny link w który mam wpisać numer konta do zwrotu pieniędzy, ale czasami tego nie robi.        I wtedy środki płyną do pośrednika (agencji opłat). Czy można jakoś tak to ustawić w opcjach konta Allegro, żeby uniknąć takich sytuacji ?
oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

sl-aw-ek
#18 Luminarz

@michal5838 raczej nie ma takiej możliwości, najlepiej płacić z własnego konta. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@michal5838 nie można ustawić, aby zwroty były przekazywane na inne konto, niż użyte podczas płatności. Przy wypełnianiu formularza zwrotu, możesz podać numer konta, ale jeśli np. sprzedający ma ustawione automatyczne zwroty, to taki zwrot otrzymasz na konto, z którego opłaciłeś zakupy. Rozwiązaniem będzie zmiana metody płatności. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

michal5838
#1 Nowicjusz
Jak przy zwrocie środków wskazać zwrot na inne konto niż te, z którego była wpłata.
Pisze mi tak odnośnie zwrotu:

Forma zwrotu 

Przelew Przelew tradycyjnyna konto, z którego był opłacony zakup lub inne, wskazane przez Ciebie

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@michal5838 w formularzu zwrotu nie miałeś pytania o podanie konta do zwrotu?

oznacz moderatorów

michal5838
#1 Nowicjusz

Tzn często PAYU wysyła mi aktywny link na wpisanie numeru konta do zwrotu, ale czasami po prostu przetrwają na konto, z którego dokonano płatności za zakup, czyli np agencji opłat.

oznacz moderatorów