Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
kupiłam nie dawno suknie ślubną( poprzez Allegro Lokalnie) którą zaznaczam że mierzyłam ale nie sprawdziłam jej stanu pod warstwami. po powrocie do domu okazało się że jest poszarpana i byłe jak pozszywana przez poprzednia użytkowniczkę. odebrałam ja osobiście i zapłaciłam. W rozmowie telefonicznej pytała czy sukienka nie jest uszkodzona, zapewniono mnie ze nie i w ogłoszeniu też nie wspomniano o wadach. Jak mogę teraz odzyskać pieniądze? proszę o pomoc.
czyli juz po weselu ? 🙂 Zabawa sie udała ?
wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
Zwrot nie przysługuje, bo, jak sądzę, to sprzedaż prywatna. Ale masz prawo do reklamowania towaru niezgodnego z opisem. Dodam, że z ramienia rękojmi. Wygląda to mniej więcej tak, że informujesz sprzedawcę o swoich roszczeniach, po czym odsyłasz towar w ramach reklamacji. Sprzedający zaś ma obowiązek jej rozpatrzenia, co oczywiście nie oznacza uznania. Spróbuj poprosić o pomoc Allegro, tutaj: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=fe4eb92e-5cbb-436a-895f-e0a8806b3018 Rozpocznij dyskusje, po 24h poproś o pomoc pracownika Allegro.
PS - jeśli faktycznie ślub się odbył, a próbujesz odzyskać pieniądze - uważaj, żeby nie narobić sobie kłopotów. Wyłudzenie nienależnych świadczeń to czyn karalny.