anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zwrot sukni z allegro lokalnie

moniusiadg
#2 Obserwator#

Witam,

kupiłam nie dawno suknie ślubną( poprzez Allegro Lokalnie) którą zaznaczam że mierzyłam ale nie sprawdziłam jej stanu pod warstwami. po powrocie do domu okazało się że jest poszarpana i byłe jak pozszywana przez poprzednia użytkowniczkę. odebrałam ja osobiście i zapłaciłam. W rozmowie telefonicznej pytała czy sukienka nie jest uszkodzona, zapewniono mnie ze nie i w ogłoszeniu też nie wspomniano o wadach. Jak mogę teraz odzyskać pieniądze? proszę o pomoc.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Client:80340374
#14 Krzewiciel#

czyli juz po weselu ? 🙂 Zabawa sie udała ?

wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

oznacz moderatorów

Vryko
#18 Luminarz#

Zwrot nie przysługuje, bo, jak sądzę, to sprzedaż prywatna. Ale masz prawo do reklamowania towaru niezgodnego z opisem. Dodam, że z ramienia rękojmi. Wygląda to mniej więcej tak, że informujesz sprzedawcę o swoich roszczeniach, po czym odsyłasz towar w ramach reklamacji. Sprzedający zaś ma obowiązek jej rozpatrzenia, co oczywiście nie oznacza uznania. Spróbuj poprosić o pomoc Allegro, tutaj: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=fe4eb92e-5cbb-436a-895f-e0a8806b3018 Rozpocznij dyskusje, po 24h poproś o pomoc pracownika Allegro. 

PS - jeśli faktycznie ślub się odbył, a próbujesz odzyskać pieniądze - uważaj, żeby nie narobić sobie kłopotów. Wyłudzenie nienależnych świadczeń to czyn karalny.