Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam problem. Wystawiłam pierwszy raz przedmiot na allegro lokalnie i ustawiłam opcję paczkomatu nie sprawdzając wcześniej czy przedmiot się zmieści... Kupujący zamówił dziś towar i opłacił całe zamówienie (przedmiot + paczkomat 8,99). Przekierowało mnie do generowania etykiety, gdzie musiałam wybrać wielkość paczki. Oczywiście mój błąd - przedmiot nie mieści się. Co zrobić w takiej sytuacji? Poprosić kupującego o anulowanie transakcji, zwrócić mu pieniądze, po czym wystawić przedmiot jeszcze raz już z prawidłową opcją wysyłki? Proszę o pomoc. To byłoby dla mnie chyba najprostszym rozwiązaniem.
Zapytać kupującego i jeżeli zgodzi się wysłać na adres(dom,praca) kurierem albo na poczcie.
Nie zmienisz już, nie edytujesz etykiety na Lokalnie. Musisz nadać paczkę tradycyjnie, poza Allegro, bezpośrednio ze strony InPost lub inną metodą. Będzie nieco drożej.
Czyli mogę nadać paczkę innym kurierem niż Inpost, ale co wtedy z etykietą? Nie muszę jej drukować i wszystko będzie w porządku? Jak później zaznaczyć, że paczkę wysłałam, skoro nadal wyświetla mi się, że muszę wygenerować etykietę na paczkomat?
@Paprykaaa666 Najlepszym i najprostszym, dopłacić i wysłać na własny koszt.
No dobrze, ale co wtedy z etykietą? Nie muszę jej generować?
Nie, nie musisz.