Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wypełniłem źle dane do etykiety Inpost na allegro lokalnie ( zaznaczyłem, że paczkomatem nadawczym jest paczkomat odbiorcz) Jak wygenerować od nowa ?
@Mrmetal29lo Na Lokalnie się nie da niczego zmienić w etykiecie i pobrać nowej. Opłata nie zostanie pobrana, jeśli nie otworzysz skrytki i nie nadasz paczki z tą etykietą.
Wejdź na stronę InPost, nadaj paczkę ponownie, będzie nieco drożej.
no to fatalnie, wyjdę na tym jak zabłocki na mydle
Głowy nie dam , ale nadawczy może być jakikolwiek (obojętnie czy paczkomat czy paczkopunkt). Ważne żeby odbiorczy był dobrze wpisany.
też myślałem, żeby tak spróbować ale zastanawiam sie po co zatem wymaga uzupełnienia paczkomatu nadawczego...
Czasem się zdarza ,że paczkomat który jest wpisany na etykiecie jako nadawczy jest zapełniony i wtedy wrzucam do innego paczkomatu , więc nadawczy jest nieistotny . Ważne żeby odbiorczy był dobrze wpisany.
@Mrmetal29lo dopytałam o to InPost i otrzymałam informację, że paczkomat nadawczy nie powinien mieć znaczenia, jednak gdyby okazało się, że są z tym jakieś problemy, to możesz zawsze skontaktować się z InPostem, pracownicy mogą zmienić paczkomat nadawczy w systemie.
Próbowałem nadać w innym paczkomacie w Krakowie ale paczkomat stwierdził, ze numer jest błędny.
Dziś odpisali z inpostu prosząc o numer przesyłki ale ja jestem w gorącej wodzie kąpany i nie chciało mi sie czekać- opłaciłem pełną stawkę w inpoście, trudno.
Powinno być jakieś info na allegro lokalnie, żeby wypełniać ostrożnie bo nie ma drogi powrotnej 😛
@Mrmetal29lo A to nowa wiadomość.🤔
może to kwestia rejonu, albo tylko w przypadku kiedy docelowy jest przepełniony
Dałbym głowę , że nadanie w paczkomacie uda się bez względu na numer tegoż paczkomatu . Hmmm . Co poszło nie tak ?????
napisałem wyżej, że paczkomat nie rozpoznał numery przesyłki
dodatkowo inpost odpisał "
"
dobrze, że na nich nie czekałem...
@Mrmetal29lo Były tu już takie wątki i dobrze pisze @maximpreza da się nadać w innym.
Niestety nadawczy też musi na chwilę obecną być ten, który ustalasz przy generowaniu etykiety. Jak przyjedziesz nadać paczkę do innego, to paczkomat pisze coś w stylu "błędny numer..."
Ech dodam 2 rzeczy. Po pierwsze to bardzo stary temat odgrzebałeś. Po drugie to działa troszkę inaczej w paczkomacie owszem nie można nadać takiej paczki ale w paczkopunkcie pójdzie bez problemu. Nadaję tak już ze 2 miesiące paczki z lokalnego w paczkopunkcie obok, zero problemów. Na infolinii punkt nadania też da sie zmienić.
Ja niestety miałem podobną sytuację i musiałem zadzwonić na infolinię InPost aby mi zmienili paczkomat nadawczy. Na szczęście trwało to dosłownie chwilę. Szkoda, że na allegro lokalnie nie można zarządzać etykietami.