Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam konto na Allegro 20 lat, a dopiero dzisiaj wystawiłem pierwszy przedmiot na sprzedaż na Allegro (Allegro Lokalnie). Jakość zdjęć po wystawieniu przedmiotu przypomina mi rok 2002, czasy SDI/TPSA oraz kineskopowe monitory, a nie końcówkę roku 2024.
Próbowałem trzy różne sety, gdzie dłuższa krawędź to: 2560px, 1920px, 1366px, jpg jakość 80%, sRGB. W każdym przypadku zdjęcia zostały zmasakrowane do pradawnego 1024px na wysokiej kompresji jpg. Ale najgorsze po zmniejszeniu do tych 1024px jest brak antialiasing tzn. wszystkie krawędzie na zdjęciu są poszarpane. No i tak zmasakrowane zdjęcia w 1024px można na stronie sprzedaży... powiększyć na fullscreen jak i zoomować
Jedyny hack na to, to w przygotować zdjęcia w 1024px z jpg 100% i wtedy jest minimalnie lepiej. Dlaczego te zdjęcia są tak gniecione do 1024, a nie do 1920?
@howks- rozmiar zdjęcia dla ofert Allegro Lokalnie to maksymalnie 5 MB. Z tych artykułów dowiesz się, jak wystawić ogłoszenia na Allegro Lokalnie.
5mb to jest limit na rozmiar pojedynczego zdjęcia, który określa tylko to, czy zdjęcia można dodać do formularza czy nie. Wszystkie moje zdjęcia były w limicie 5mb i to z dużym zapasem, przykład:
Zdjęcie rozdziałka 2560x1707, jpg jakość 90%, to jest 1.21mb
Zdjęcie rozdziałka 1920x1280, jpg jakość 80%, to jest 0.53mb
To nie jest w ogóle kwestia limitu zdjęcia. Po prostu na maxa kompresujecie zdjęcia do 1024px, ze słabą jakością jpg, bez wygładzania krawędzi, a później jeszcze pozwalacie na fullscreen i zoomowanie takiego słabego zdjęcia.
Poprawie to kiedy bo to przesada jak porówna się jakość zdjęcia dodanego do formularza z tym co z niego zostało już po dodaniu ogłoszenia.
@howks- Po prostu pracownicy Allegro mają sprzedawców za totalnych dyletantów, za których trzeba podejmować nawet najprostsze decyzje - inaczej mówiąc, mierzą innych swoją miarą