Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od 1 września 2022r. Allegro wprowadziło nam weryfikację przy wypłacie środków z allegro pomimo że na przeslanie przelewy za złotówkę i dosłanie kopii dowodu mamy czas do 28.10.2022. Po zrobieniu przelewu na początku miesiąca rozpoczęła się weryfikacja która trwa do dzisiaj bez możliwości wypłaty środków. Po złapaniu kontaktu z allegrem stwierdzili ze mamy dosłać kopie dowodu-co otrzymali i potwierdzili ok 09.09. Na dzień dzisiejszy 19.09.2022 weryfikacja trwa i trwa i trwa.... kasy nie można wypłacić . Na dzień dzisiejszy jedyny kontakt co ktoś odpisze to na faceboku gdzie poruszyliśmy sprawę -ale tam to tylko zapewnienia że zajmują się sprawą , że odpiszą itd. NA TĄ CHWILĘ UZNAJĘ ZE ZMALWERSOWALI NAM NIE MAŁĄ KASĘ I PYTAM KOMU Z WAS JESZCZE TAK SAMO ZABLOKOWALI SRODKI BO MY JUŻ JESTEŚMY GOTOWI ZŁOSIĆ WYŁUDZENIE ?
@BiM-BN, zweryfikuję tę sytuację i wrócę do Ciebie z odpowiedzią, gdy dowiem się czegoś więcej.
i co kolego , jak allegro załatwiło tą sprawę? bo do mnie też przysłali coś na maila żeby weryfikować konto i obawiam się czy to nie jakieś wyłudzenie. Skoro jest czas do 28-10 to dlaczego allegro blokuje kasę. Może ktoś z allegro się wypowie w tej sprawie bo przecież czytają te posty. Ja też zapytałem tutaj w społeczności ale nikt nic konkretnego nie odpowiedział . Daj znać jak to wyszło u ciebie.
@BiM-BN, otrzymałam informację, że masz już aktywne wypłaty. Konsultuję jeszcze kwestię przekazania dokumentów.
Przepraszam Cię, że tyle to trwało.
Ja mam identycznie. Blokują wypłatę mimo wpłaty 1.01 pln jako potwierdzenie. PRzypominam że skanowanie dokumentów czy kserowanie jest nielegalne z wyjątkiem banków. Jeżeli Allegro nie udostępni środków do końca tygodnia sprawa ląduje na policji.
U nas zablokowali 1 wrzesnia , do 9wrzesnia allegro dosało przelew i skan dowodu (prawidłowy) jak 20 wrzesnia zrobiliśmy zadymę wszędzie a sprawa oparła się o wydział kryminalny okazało się że allegro przekazało te dane do payu dopiero 17 wrzesnia a do przelewy24 dopiero po naszej zadymie 20 wrzesnia. Sami kontakowaliśmy się z przelewy 24 i payu i to praktycznie skutkowało odblokowaniem wypłat 21 wrzesnia. Do tego dnia allegro kłamało i kłamało , rzekomo ponaglali operatorów za weryfikację a nie przekazali im danych do weryfikacji. TERAZ WSZYSTKIE TE KŁAMCZUCHY SIEDZĄ CICHO I NIKT NIE ODPOWIADA NA BANALNE PYTANIE !!!! DLACZEGO ALLEGRO PRZEZ 2 TYGODNIE NIE PRZEKAZAŁO WNIOSKU O WERYFIKACJĘ DO OPERATORÓW?????????
@BiM-BN Naprawdę mi przykro, że spotkała Cię taka sytuacja, ale nasi pracownicy wyjaśniali z Operatorem kwestię tego, że wykonany przez Ciebie przelew weryfikacyjny nie został zaksięgowany u Operatora. Przepraszam Cię za te opóźnienia i mam nadzieję, że taka sytuacja już się nie powtórzy.
Dlaczego kłamiesz i zwalasz winę na innych. Przelew weryfikacyjny u Operatora został zaksięgowany 08 września, informacje uzyskaliśmy właśnie od operatora. To wy wstrzymaliście wysłanie skanów dowodu do operatora PayU i przelewów 24. PayU skany otrzymali od was17 września po naszej interwencji, a Przelewy24 20 września też po naszej interwencji.
@BiM-BN Trudno mi się odnieść do Twoich prywatnych ustaleń z Operatorami. Przekazuję Ci tylko informacje, którymi dysponuje w tej sprawie.
Wasze stanowisko jest jednoznaczne, a jest Pani ze dwudziestym pracownikiem allegro który jak mantrę powtarzacie to samo codziennie że to operator winny ale prawda jest inna że to wy zawodzicie i to celowo, ktoś wami rozporządza w taki sposób abyście ogłupiali sprzedawców.
A dostępne informacje dawkujecie wybiórczo co wam pasuje... pytam po raz kolejny dlaczego przez 2 tygodnie nie przekazywaliście do weryfikacji dokumentów ????????????
@BiM-BN allegro działa jak allegro
pracownik allegro nie może oskarżać swojej firmy o złe działanie,
może mu być tylko przykro
jak chcesz mieć pełen obraz sytuacji to lepiej sprawdź, czy tzw operatorzy płatności
faktycznie zlecili weryfikację dokumentów
w moim przypadku tak nie było bo to sprawdziłem
Witam udało się rozwiązać sprawę ?? mam dokładnie to samo !! od dwóch tygodni próbuję odzyskać moje pieniądze, a jestem tylko spławiany mailami przez kolejne osoby . podesłałem już nawet dokumenty na których dokładnie widać że jestem właścicielem konta bankowego ale to allegro nie wystarcza .. ech ręce opadają jednym słowem [edycja]!!