Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, planuję otworzyć konto firmowe w Nest Banku i konto firmowe Allegro - wówczas można dostać bony o wartości 800zł, natomiast zastanawia mnie jeden punkt regulaminu "Promocją nie są objęci Użytkownicy, którzy zakładają Konto powiązane z innym istniejącym Kontem, np. poprzez posiadanie tego samego adresu, powiązania kapitałowe lub osobowe". Czy to oznacza że jeśli już mam konto na allegro (ale osobiste, nie firmowe) to nie mogę wziąć udziału w promocji? Czy ktoś wie jak to działa, miał z tym styczność?
Miałeś już konto firmowe lub jakieś konta powiązane z twoim kontem?
Konto Firma - Konto Użytkownika korzystającego z Allegro w związku z prowadzoną działalnością gospodarczą,
utworzone i prowadzone na zasadach przewidzianych w Regulaminie Allegro.
Promocją nie są objęci Sprzedający działający w ramach Konta Firma, o którym mowa w pkt 2.4. Regulaminu
Allegro, tj. po przekształceniu Konta z Konta Zwykłego. Promocją nie są także objęci Użytkownicy, którzy zakładają
Konto powiązane z innym istniejącym Kontem, np. poprzez posiadanie tego samego adresu, powiązania
kapitałowe lub osobowe
Nie, nie miałem konta firmowego. A na czym miałoby polegać to powiązanie? Zastanawiam się po prostu czy jak mam jedno normalne konto, to mogę otworzyć firmowe i dostać bonus
Jak masz zwykle konto i zrobisz z niego firmowe to obejmie Cie ta promocja ale jeszcze są tam inne warunki: a) w Okresie trwania Promocji prawidłowo zarejestrują w ramach Allegro nowe Konto Firma (NIP, który do tej pory
nie był zarejestrowany w ramach Allegro) oraz pozytywnie przejdą proces weryfikacji AML, z wykorzystaniem Linku
otrzymanego w wiadomości wysłanej poprzez bankowość internetową lub aplikację mobilną Nest Banku,
b) wystawią na Koncie, o którym mowa w pkt. 1 ppkt. a powyżej, przynajmniej jedną Ofertę sprzedaży.
Allegro czasem wiąże konta po IP np. ktoś w rodzinie korzysta z tego samego źródła internetu i ma już konto na Allegro firmowego to mogą Ci powiązać że masz już konto.
A jeśli ani ja ani nikt inny nie ma konta firmowego? Chodzi mi o to czy fakt że w ogole mam zwykłe konto nie przeszkadza w tym żeby otworzyć firmowe i skorzytsać z promocji? I nie chce zmieniać tego konta na firmowe tylko otworzyć nowe, bo z tego co czytałem, to zmiana nie pozwala wziąć udziału w promocji, co z resztą sam wkleiłeś w pierwszej odpowiedzi. Chce tylko wiedzieć czy fakt posiadania zwykłego konta nie przeszkadza mi w tym żeby skorzystać z promocyjnego bonu po otworzeniu konta firmowego...
Ktoś? Cokolwiek? Proszę o pomoc
@wojtekkkoz @Aga1974ak najpierw poprosimy o dokładny link do promocji, o której mówimy.
@wojtekkkoz dziękuję. Nie, ten zapis dotyczy innych kont firmowych. Promocja jest dedykowana sprzedającym, którzy zarejestrują pierwsze konto firmowe, niepowiązane z innym kontem zarejestrowanym na ten NIP.
Rozumiem, czyli mając konto osobiste na ten sam adres czy numer telefonu nadal mogę skorzystać z promocji i nie ma problemu?
Oczywiście.