Allegro Kurier DHL - 2 dni oczekiwania na podjazd kuriera

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Korzystając z Allegro Kurier DHL muszę czekać aż 2 dni robocze na podjazd kuriera - taki termin pojawia się podczas zamawiania podjazdu przez Allegro. Musiałem z tego względu usunąć ową opcję dostawy.
Proszę o informację dlaczego tak jest i czy może to zostać zmienione. Widuję DHL regularnie w mojej okolicy, więc nie jest to związane z jakąś mało uczęszczaną lokalizacją.
Dziękuję

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@AcousticPassion dostępne terminy są nam przekazywane przez przewoźników, więc jeśli są pokazywane daty odległe o dwa dni to widocznie przewoźnik wcześniej nie ma dostępnych kurierów, którzy mogliby odebrać przesyłkę.
Nie jesteśmy w stanie tego zmienić 😞
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Proszę o zapytanie DHL czy mógby to zweryfikować, ponieważ jak wspomniałem widuję kuriera w okolicy dość często.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@AcousticPassion to że widzisz Kuriera w okolicy nie oznacza, że jest on dostępny. Widzisz go, ponieważ pracuje, więc to tym bardziej wskazuje na jego zajętość.
Natomiast sprawdzimy, czy nie ma błędów w adresie skoro zawsze gdy zamawiasz podjazd pokazuje taki czas. Czy możesz podać numer przykładowej przesyłki, tylko tak możemy sprawdzić jakie godziny zwraca przewoźnik i to przeanalizować 🙂
Moderatorka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@la_nika od jesieni obowiązkowy 2-gi kurier do smarta i co my biedne żuczki mamy zrobić
DPD odpada - wiadomo dopłaty wyssane z palca
DHL - problemy z nadawaniem , klienci też się skarżą
oj czuję ,że od jesieni mocno spadnie ilość ofert ,,smart ,, ciekawe co na to klienci z abonamentem , trza będzie im oddawać kasę

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@mdrogeria myślę, że nie ma co się negatywnie nastawiać na zapas. A widzisz staramy się wyjaśniać takie sytuacje, bo czasami może się tak zdarzyć, że na podjazd czeka się dwa dni, ale jeśli to się dzieje nagminnie to coś nie tak i chcemy to sprawdzić.
Moderatorka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@la_nika 🥀 ,,staramy się,, to niestety zbyt mało , każdy z nas sprzedających ma wypracowane sposoby wysyłki , współpracuje z przynajmniej dwoma przewoźnikami i wszystko hula jak należy , a teraz co ? DHL odpasda , DPD odpada , jaki nam pozostawiacie wybór ?? Stwórzcie system umożliwiający sprzedawcom ustawienia czasu wysyłki indywidualnie dla każdego przewoźnika bo nowe warunki smarta od jesieni rozp....szą wszystko , a teraz to co mnie boli najbardziej ,a mianowicie podejście do systemu ocen . Czytałem wieele wiele wątków i tylko jedno mi się na myśl nasuwa --- wyraźnie dążycie do mocnego obniżenia jakości u drobnych sprzedawców żeby nie robili konkurencji w algorytmie trafności dla Waszego sklepu , innego wytłumaczenia nie widzę .
Wzywam Was Gaduły , co o tym myślicie ? , mam trochę racji czy się zapędziłem ? kostas11 az1rael medalik_2009 serwis-texas pinsplash Ziolko39 kolekcjoner608

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Podjazdy DHL to jedna tragedia ,allegro przymusza do korzystania szantażując zabraniem smarta
a później obniża za opóźnione dostawy .

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@FUTURE1 nikogo nie przymuszamy do udziału w programie Smart. Decyzja, czy z niego korzystasz, czy nie należy do Ciebie.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@mdrogeria No cóż , kazdy sposób jest dobry aby ograniczyc ilość dopłat do smartów. Gdyby nagle zlikwidowali to byłby sie podniósł szum, a tak to bedzie problem przerzucony na sprzedawców. Nie maja smarta bo nie spełniaja warunków, to nie wina wszechmocnego alla to wina sprzedawcy, oni zrobili wszystko, żeby było ok.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
"to że widzisz Kuriera w okolicy nie oznacza, że jest on dostępny. Widzisz go, ponieważ pracuje, więc to tym bardziej wskazuje na jego zajętość."
Na prawdę?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Czy udało się wyjaśnić powyższą kwestię?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@la_nika tak jak pisał @mdrogeria nie za bardzo jest wybór. DPD to NAGMINNE doliczanie wyimaginowanych kosztów, DHL problem z odbiorami, AllegroOne - porażka na poziomie 120%. To owszem się zdarza w normalnym biznesie też, ale tutaj dodatkowo za takie winy przewoźnika karani są sprzedawcy - bezpośrednio finansowo - jak dopłaty, czy często np negatywem bez treści którego nie usuwacie.
BRÓSLI