Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący wybrał formę dostawy: "Allegro Kurier DPD pobranie" i w ramach usługi SMART nie zapłaci za dostawę (dostawa gratis), ale my nie możemy zamówić tej usługi, ponieważ pojawia się komunikat "Pobranie przy doręczeniu: Usługa niedostępna u tego przewoźnika".
@misma_pl do pobrań musisz mieć podpiętą umowę przy wysyłam z allegro 😞
Z Wysyłam z Allegro skorzystasz bez podpisywania umowy z przewoźnikiem – wtedy zamówisz przesyłki metodami, za które rozliczysz się bezpośrednio z nami i nadasz zamówienia opłacone z góry.
Możesz także dodać umowę własną z przewoźnikiem – wtedy zamówisz przesyłki metodami, które oferuje przewoźnik i nadasz zamówienia opłacone z góry oraz za pobraniem.
Od kiedy ruszy możliwość wysyłki za pobraniem bez podpisywania umowy z przewoźnikiem?
Gdzieś wcześniej wyczytałem ,że od 2.04.21.
Pozdrawiamy Hultaje
@hultajespzoo, w chwili obecnej każdy przewoźnik wymaga umowy, aby nadać przesyłkę za pobraniem i nie mamy informacji o żadnych planowanych zmianach w tym temacie. Jesteś pewny, że znalazłeś tę informację na stronie Allegro? 🤔
@mr_oma potwierdzam też gdzieś przeczytałem że niedługo będzie można nadawać z wysyłam z allegro pobrania bez podpięcia umowy 🙂
Mam https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/allegro-kurier-dpd-nowy-model-rozliczeniowy-ZGjlBn2rdU4
Metoda dostawy Allegro Kurier DPD pobranie jest aktualnie dostępna w Wysyłam z Allegro tylko po podpisaniu umowy z przewoźnikiem. Wkrótce będziesz mógł z niej korzystać w narzędziu również bez umowy z DPD.
@hultajespzoo, @kostas11 - w takim razie muszę przeprosić i podtrzymać, że nie mamy żadnych informacji dotyczących ewentualnego terminu wdrożenia tej zmiany.
P.S. @kostas11 nie poznałam Cię po awatarze!
Coś wiadomo o tej opcji już? Również pojawia mi się cały czas komunikat: "Pobranie przy doręczeniu: Usługa niedostępna u tego przewoźnika".
Co w takim przypadku zrobić?
@M-bet Wyczyść proszę pliki cookies i pamięć podręczną przeglądarki oraz spróbuj w trybie incognito. Jeśli komunikat będzie nadal Ci się wyświetlał, zrób proszę screen i daj nam znać, będziemy działać.
Niestety nie pomogło.
@M-bet Dziękuję Ci bardzo za ten zrzut. Dostałam już potwierdzenie, że tak jak informujemy w artykule, dostawa Allegro Kurier DPD pobranie jest aktualnie dostępna w Wysyłam z Allegro tylko po podpisaniu własnej umowy z przewoźnikiem. Niestety nie jestem w stanie określić, kiedy pojawi się taka możliwość bez umowy.
@_HolaOla_ To co w takiej sytuacji mam zrobić? Bo allegro wymaga by udostępniać pod groźbą utraty smarta. Teraz mam klientowi napisać, że nie zrealizuje tego?
@M-bet Inne rozwiązanie tej sytuacji to nadanie przesyłki poza Wysyłam z Allegro. Pracujemy nad udostępnieniem takiej opcji w tym narzędziu, ale w tej chwili nie mogę podać żadnych konkretnych dat.
@_HolaOla_ dziękuje za informację. Jak wyślę w ten sposób będę musiał pokryć kosz wysyłki....
@_HolaOla_ czy coś już wiadomo o uruchomieniu opcji wysyłki za pobraniem dpd? Działa można korzystać?
Pozdrawiam
Maciej
@M-bet na razie wciąż metoda Allegro Kurier DPD pobranie jest dostępna w Wysyłam z Allegro tylko po podpisaniu umowy z przewoźnikiem. Poinfomujemy Was, gdy tylko otrzymamy informację o zmianie w tym temacie.
Witam,
Straciłem opcję SMART mimo że w każdej aukcji posiadamy Allegro DPD, lecz wyłączona jest opcja pobranie ponieważ nie mamy umowy z DPD.. Czy aby posiadać teraz SMART musimy mieć również zaznaczoną metodę pobranie?
Pozdrawiam Daniel