Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zauważyłem na rozliczeniach allegro że mam naliczane opłaty w wysokości 11,99 do transakcji w których jest dostawa smart to znaczy klient kupuje 2 sztuki czegoś o wartości 59 zł każda - łącznie 118 zł wybiera opcję dostawy allegro kurier dpd za 0 zł a allegro nalicza mi opłatę 11,99. Albo klient kupuje 3 szt czegoś, Dlaczego i czy ewentualnie można to reklamować i gdzie?
@Sklepirysowa prawdopodobnie źle nadajesz paczkę, musisz podawać poprawny mail inaczej będą Cię kasować za dostawę, napisz jak nadajesz paczki ?
https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/allegro-kurier-dpd-nowy-model-rozliczeniowy-ZGjlBn2rdU4
Uwaga! Jeśli dla zamówienia Allegro Smart! nie przekażesz lub nieprawidłowo przekażesz adres e-mail kupującego, poniesiesz cały koszt dostawy, jakim obciąży cię DPD - bo nie otrzymasz wpłaty ani od kupującego, ani od Allegro. Jeśli nadasz ręcznie zamówienie Allegro Smart!, które nie zostało opłacone przez Allegro Finanse, również poniesiesz cały koszt dostawy, jakim obciąży cię DPD.
Nadaję przez aplikację allegro. Wpisuję parametry pierwszej paczki potem kolejne. Zlecenie w takim przypadku w takim przypadku jest na jedną przesyłkę wielopaczkową i allegro potrafi doliczyć mi w takim przypadku 11,99 zł z opisem "Allegro Kurier DPD - w ramach Usługi Allegro Smart". Mam taki przypadek kupione 4 szt wybrana opcja dostawy allegro kurier dpd ze stawką 0 zł a ja mam do zapłaty 11,99
@Sklepirysowa a poprawnie przekazujesz maila ? Tworząc drugą paczkę ?
Tam nie ma co przekazywać. Po prostu dodaję kolejną paczkę w ramach jednego adresu dostawy(jednej transakcji). Paczki są dokładnie takie same pod względem wymiarów i wagi
@Sklepirysowa to sprawdź czy poprawnie się uzupełnia, to jest jedyny powód że Cię kasują za przesyłki w smarcie 😞
Uwaga! Jeśli dla danego zamówienia nie przekażesz lub nieprawidłowo przekażesz adres e-mail kupującego:
Wszystko jest wypełnione prawidłowo. Czy wiesz może gdzie mogę to reklamować?
@Sklepirysowa, mógłbyś skontaktować się z nami za pośrednictwem tego formularza? Zweryfikujemy tę kwestię, tylko potrzebujemy do tego więcej szczegółów. 🙂