Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Widzę że z Allegro Lokalnie jest dostępna opcja wysyłki:
Allegro Paczkomaty InPost 8,99zł
Czy działa ona tak samo jak na Allegro i wystarczy wydrukować list przewozowy czy trzeba potem załatwiać ją na stronie inpostu?
@przemek-gr nie drukujesz z poziomu konta 🙂
dzięki. Nie ma tam nic o zwrotach
Na zwykłym allegro kupujący wybierając "paczkomaty allegro inpost" ma opcję darmowego zwrotu.
Czy kupując za pomocą Allegro Lokalnie również ma dostępną opcję darmowego zwrotu?
Ponieważ w tym samouczku nie poruszają tej kwestii.
@przemek-gr Nie, na Lokalnie nie ma darmowych zwrotów.
Napisałęm tez do allegro i oni piszą że jednak możliwa jest.
Dopytałem dokładniej by mi potwierdzili jeszcze raz.
@przemek-gr Nie, bo na Lokalnie sprzedają głównie osoby prywatne i tu nie działa ustawa konsumencka a co za Tym idzie odstąpienie czyli zwrot 🙂
To nie jest ten powód. Tu i tu ustawa konsumencka nie nie działa przy sprzedaży prywatnej, tu i tu są osoby prywatne i firmy. Po prosu na Allegro serwis udostępnia darmowe zwroty InPost, a na Lokalnie nie udostępnia - tyle. Na Lokalnie nie ma zakładek zwroty, także dla firm.
może i ustawa nie działa ale allegro może mieć aktywną taką usługę domyślnie.
Zapytałem allegro jak to jest.
@przemek-gr Działa tak samo, wystarczy wydrukować list przewozowy. Nie musisz tego robić tradycyjnie przez InPost.
nie działa tak samo, bo na Lokalnie drukujemy z poziomu konta a na Allegro przenosi do inposta i trzeba założyć konto, nie wydrukujesz z zamówienia 🙂
Działa tak samo, wystarczy wydrukować list przewozowy. Nie trzeba tego robić oddzielnie, tradycyjnie, ręcznie na stronie InPost.